Ångest om vila

Varje dag är en kamp

Året består av 365 dagar. Varje dag vill jag ägna åt kämpen att gå i rätt riktning mot mitt 100%-iga “fitnessliv“. Men jag tror det är viktigt att man kliver ut ett steg från sitt snäva perspektiv och tillåter sig att se helheten. Då släpper iallafall jag mina fixa idéer på att det är nu eller aldrig.

Att ta en extra helt rejäl vilodag/cheat day då och då gör inget. Snarare är det nog bara stärkande för kroppen. Missförstå mig inte! Man ska inte hitta på ursäkter för sig själv eller fuska, men samtidigt som man tar träningen på allvar ska man lyssna på kroppen och inte ta allt på för blodigt allvar.

Min poäng är att om vi har 365 dagar på ett år, och jag tränar i bland sex ggr i veckan och i bland fyra så gör inte det något när jag fortfarande har som mål att träna i snitt fem gånger i veckan och dessutom röra på mig varje dag. Bryt inte ihop om du behöver skippa gymmet för att du är sjuk, bryt inte ihop om hotellet du ska åka till på semester inte har ett gym osv..

Om du har ett tydligt mål kommer du nå det

Vägen mot sina personliga mål ser olika ut för alla, men kom även ihåg att njuta av resan mot dem! Bär med er att allt inte måste vara perfekt för att vara bra nog, och passa på att njuta av livet och den feststämning som kommer finnas i luften imorgon. PUSS & KRAM!

No Comments Yet
  1. Bra inlägg! Jag tycker du har rimliga tankar om träning och vilken hets det är på att alltid träna och vara hälsosam, det är helt tillåtet med en hamburgare eller chips ibland 😊

Sporthälsa bbb