Stress – hur hanterar man den?

Olika saker stressar olika personer, vilket gör att man har svårt att förstå varför alla reagerar olika under stress.

Symptom på att min kropp är stressad:
1. Sammanbitna käkar.
2. Jag gnisslar tänder då jag sover, inget jag direkt lider av, men F brukar vakna av oljudet. Sedan kan det bli några oroliga/mardrömmar.
3. Huvudvärk.
4. Bristande engagemang.

Allt detta är något som jag självfallet vill undvika! Men hur gör man!?

Många blir stressade av att dom har mycket att göra. Det lättaste är att helt rakt upp och ned göra det man måste, hur tråkigt eller jobbigt det än må vara. Skriv en lista och beta av en sak i taget från todo-listan. Detta lättar både stressnivån och din vardag!

Om du har för mycket inplanerat så måste du tyvärr prioritera. Du kommer inte hinna allt, försök inse det och acceptera! Hellre att du gör några saker ordentligt än att du misslyckas med allt eftersom du har för många bollar i luften samtidigt.

Finn tid för avkoppling. Om du alltid ligger på till 100% och är på språng kommer du aldrig orka med alla uppgifter i slutändan och främst inte känna någon glädje i det hela. Ibland kan jag känna mig stressad av att slappna av, helt bakvänt, jag vet! Haha, men det jag menar är att jag blir irriterad eftersom jag tänker “nu skulle jag egentligen kunna göra det här“. Släpp dom tankarna och hitta lugnet. Min medicin mot detta är att försöka se på det att jag vilar upp mig till nästa viktiga sak som jag ska göra. Om kroppen alltid befinner sig i stress är ens immunsystem konstant sänkt vilket i sin tur gör att man har lättare att få infektioner och förkylningar. Och visst skulle det vara extra irriterande om man skulle bli förkyld bara för att man vill vara så extremt effektiv, så att man i slutet underpresterar!?

Nu när hösten är på ingång medför det att många börjar skolan och vardagen förändras. Hoppas att ni kan hitta en balans av lugn, effektivitet och träning i den nya vardagen. PUSS & KRAM

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer