Sportdryck på tunga träningspass

Godmorgon!

I helgen satt jag och läste om vad det kommer bjudas på för snacks, dryck och mat längs vätternrundan. Bland annat kommer det finnas saltgurka, houngsvatten, sportdryck och blåbärssoppa. Dessa finns i depåstopp = var fjärde mil. Sedan finns det också två stora måltidsstationer där det serveras riktig mat så som lasagne, falafel, köttbullar, pastasallad mm.

Sportdryck.. vad, när, varför?

Sportdrycken är isoton och innehåller en mix av kolhydrater, salt, smakämnen och vatten. När man tränar länge och svettas mycket är det bra att inte bara återställa vätskebalansen i kroppen utan även mineralbalansen. Detta gör sportdrycken samtidigt som kolhydraterna ger en liten boost av energi.

Jag har en lite känslig mage och att då prova något nytt livsmedel längs loppet är nog inte en så bra ide. Under loppet befinner man sig redan i en ny miljö som kommer vara stressig, man är trött och därav blir min mage lite extra känslig. Då tycker jag att det är en bra ide att prova på alla olika pusselbitar innan loppets början för att se vad som passar för en själv. På samma sätt som man bör prova ut vilken outfit som är bäst bör man kolla vilken kost som ger en själv bäst förutsättningar.

Gårdagens träning vart en mil löpning! Syftet med passet var att självfallet förbättra konditionen, men också att prova på att trötta ut min kropp samtidigt som jag drack sportdryck. Jag är inte van att dricka specifik sportdryck eftersom jag i vanliga fall inte tränar så hårt. Dvs. jag svettas inte så pass mycket att min mineralbalans rubbas.

Tyvärr lyckades jag inte få tag på det märke som kommer serveras på Vätternrundan, men jag får fortsätta hålla ögonen öppna. Istället provade jag ett annat märke just för att få en känsla av själva produkten. Magen funkade bra, men jag ska fortsätta komplettera träningen med de livsmedel som kommer finnas tillgängliga bara för att se vilka som passar mig.

Kör hårt! PUSS & KRAM
Inga kommentarer
  1. Helt rätt taktik att testa innan loppet vad kroppen vill ha. 👍 VT är något jag en dag gärna skulle göra men först skulle jag nog hellre ta tjejgiro. ☺

  2. Jag har aldrig cyklat den heller. För att veta vad man ger sig in på är det kanske smartare att börja med en kortare variant och arbeta sig uppåt, haha aja nu får jag stå mitt kast 😉