Instagramtävling + Vilodag

Lunch, pormenad och sedan mellis + plugg
den sjukskrivne F
Är styrketräning alltid rätt för kvinnor?

Halloj alla fina!

Just nu håller jag på med ett jätteintressant grupparbete i skolan. Jag och en klasskamrat ska både skriva ett inlämningsarbete och hålla en muntlig presentation inför klassen. Vårt ämne är hur menscykeln kan påverka prestationsförmågan på olika träningsformer.

Vi ska hålla redovisningen på fredag, men vi har redan kommit långt med att läsa igenom studier m.m. Några glimtar hittills är:

Under den follikulära fasen dvs. de två första veckorna efter mensen har kvinnor en bättre proteinsyntes i musklerna = vi bygger lättare muskler. Detta beror på att vi har en högre koncentration östrogen i kroppen.

Under de senare två veckorna sjunker östrogenet och ett annat hormon tar dess plats. Detta gör att många av oss kvinnor upplever oss mer ha mer vattaevikt och upplever en större trötthet.

Det finns så mycket intressant att studera, tex hur vår ämnesomsättning varierar under en månad, att risken för skador är högre under vissa perioder under menscykeln osv.

Tävling med NJIE på instagram

Från det ena till det andra.. Just nu har jag en tävling på min Instagram i samarbete med NJIE. Jag lottar ut ett flak med nyheterna i smakerna Äppelpaj och Banan choklad! Tävlingen avslutas den 21:a mars och fullständiga tävlingsvillkor hittar ni på instagaram. In och tävla, PUSS & KRAM

No Comments Yet

Comments are closed

bbb