Vegetarisk Stroganoff med halloumi – recept

Vegetarisk Stroganoff med halloumi - recept

Klassikern Korv Stroganoff har fått en utmanare. En vegetarisk LCHF-version från Åse Falkman Fredrikson som i vårt tycke är minst lika god som originalet – om inte godare!

Notis: Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Simple Feast

Vegetarisk Stroganoff med halloumi

Ingredienser 4 portioner:

– 400 g halloumi

– smör till stekning

– 1 gul lök

– 1 vitlöksklyfta

– 200 g champinjoner

– 400 g passerade tomater

– 3 msk tomatpuré

– 1 tsk dijonsenap

– 1 tsk tamarisoja

– 2 dl crème fraiche

– salt och peppar

– 1 knippe persilja

Gör så här:

1. Skiva halloumin och fräs i smör tills skivorna fått lite färg. Ställ åt sidan.

2. Finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i mindre bitar. Fräs lök och svamp i smör i en stekpanna.

3. Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, dijonsenap, soja och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

4. Rör ner halloumin och strö lite persilja över vid servering, gärna tillsammans med blomkålsris och grönsallad.

Recept och foton: Åse Falkman Fredrikson – en 43-årig fembarnsmamma från Helsingborg. Hon är kostrådgivare, receptkreatör och författare till fem hälso- och kokböcker. Nu aktuell med sina senaste böcker tillsammans med kollegan Anna Hallén – LCHF 2.0 och LCHF 2.0 Fisk & Grönt varifrån recepten är hämtade.

Sugen på inspirerande middag – klar på ett ögonblick?👩🏽‍🍳 🌿

Fräscha vegetariska och veganska måltider som inspirerar och gör gott. Bäst av allt? Middagen har du klar på ett ögonblick. Välj en bättre matkasse och upplev skillnaden.

Beställ din gröna matkasse från Simple Feast idag! Få upp till 600kr rabatt och fri frakt idag med koden MUMS på din första beställning.


Skriv ut recept
Vegetarisk Stroganoff med halloumi - recept
Vegetarisk Stroganoff med halloumi - recept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Middag
specialkost LCHF
Portioner
måltid Middag
specialkost LCHF
Portioner
Vegetarisk Stroganoff med halloumi - recept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras