Vegansk rawfoodtårta med hallon

Vegansk rawfoodtårta med hallon

Den här rawfood-tårtan får det att vattnas i munnen på oss.

Text och foto: Yvonne Lundgren. Du hittar fler goda recept här.
Botten:

  • 4 dl valnötter
  • 10 dadlar
  • 1/2 pressad lime eller citron
  • 1 msk kokosolja
Fyllning:
  • 3 dl hallon (frysta går bra)
  • 5-6 dl mandelmjöl
  • 1 msk chiafrön
  • 1/2 dl honung
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk lime eller citron
Översta lagret:
  • 4 dl hallon
  • 6 aprikoser
  • 3 msk chiafrön
  • 1 msk lime eller citron

Gör så här:
Mixa nötterna först, i en matberedare, och häll sedan i dadlar, lime och kokosolja.
Mixa vidare till en jämn smet/deg och tryck ut den i botten på en springform (kakform med löstagbar kant)
Mixa ingredienserna till fyllningen och bred ut över bottenlagret.
Ställ kakan i frysen någon timme.
Mixa ingredienserna till överst lagret och bred ut detta på kakan.
Ställ kakan i frysen men ta fram i god tid före servering och dekorera med t.ex färska hallon och björnbär.
Jag har valt att bara använda ekologiska och Krav-märkta produkter.
Skriv ut recept
Vegansk rawfoodtårta med hallon
Vegansk rawfoodtårta med hallon
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Vegansk rawfoodtårta med hallon
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras