Recept: Sejfilé med rostad potatissallad

Recept: Sejfilé med rostad potatissallad

Fördelen att vara tillsammans med en kock är att man hela tiden får middagar i världsklass, skriver Emelie Persson på bloggen Emeliefitness. Här tipsar hon om ett läckert, nyttigt recept. Pröva det du också, eller anpassa efter vad du har hemma.

Detta receptet är till 6 personer

Du behöver:

Sejfilé (en hel file ca 1kg)

Dijonsenap

1 apelsin

0,5 kg nypotatis 

250 gram kesella

2 Morötter

1 knippe vårlök

3 lime

olivolja


Vi börjar med sejfilén

1. Placera sejfilen i en ugnsfast form.

2. Smöra dijonsenap på toppen av fisken.

3. Pressa sedan en halv apelsin över.

4. Ställ in 220 grader 15 min i ugnen. Smaksätt med salt och peppar.

 

Rostad potatissallad

1. Koka potatisen (skär de halva först) i 30 min (tills de är överkokta).

2. Skär morötterna och vårlöken

3. Lägg potatisen i en skål tillsammans med morötterna och vårlöken mixa sedan med olivolja och salt.

4. Lägg sedan på en ugnsplåt och 25 min i ugnen 220 grader (tills det är rostat). 

Kesellasås med lime

1. Lägg 250 gram kesella i en skål

2. Skär det gröna skaftet från vårlöken (ta hela) och lägg i skålen med kesella.

3. Pressa över 3 lime.

4. Blanda ihop. Smaka av med peppar och salt.

Du kan även koka broccoli och zuchini och ha till,Det gjorde vi!

Smaklig måltid!

 

Text och bild: Emelie Persson. Läs hennes blogg HÄR.

Emelie jobbar heltid som personlig tränare, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare. Träning, hälsa och kost är hennes stora passioner och hon brinner för att kunna påverka och hjälpa andra till ett bättre liv. Själv är hon väldigt allsidig i sin träning och i hennes blogg inspirerar hon oss med  träningsupplägg (speciellt funktionell träning), kost och recept och hur man finner balans till att leva ett hälsosamt liv! 


Skriv ut recept
Recept: Sejfilé med rostad potatissallad
Recept: Sejfilé med rostad potatissallad
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Recept: Sejfilé med rostad potatissallad
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.