Recept: Inkokt fjällröding på medelhavsvis

Recept: Inkokt fjällröding på medelhavsvis

Kocken Markus Löfgren bjuder på ett gott recept på fjällröding.

 

Recept: Inkokt fjällröding på medelhavsvis
5 personer

Ingredienser:

500 g putsad rödingfilé
1-2 morötter
½ fänkål
25 g rotselleri
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
½ röd spansk peppar
0,5  l kycklingbuljong
1 dl vitt vin
0,5 dl chardonnayvinäger
0,5 g saffran
0,25 dl olivolja
salt
½ knippe bladpersilja
körvel eller annan ört

Limecreme:
1,5 dl crème fraiche
1 lime
salt

Gör så här:
Skär fisken i exakta bitar ca 50 g styck och lägg i en djup plåt. Skala och skiva grönsakerna tunt. Sautera grönsakerna i en kastrull och tillsätt buljong, saffran och vin. Koka ihop i cirka 4 minuter. Tillsätt vinägern och olivoljan och smaka av med salt. Buljongen ska vara syrlig! Slå buljongen över fisken täck med lock och låt dra i rumstemperatur.

Lime creme:
Vispa creme fraichen tjock. Riv skalet av limen och pressa i saften. Smaka av med salt.

Servera med kokt potatis, strimlad persilja och plockade örter på tallrik.

Recept: Markus Löfgren i samarbete med Umlax


Läs mer: Välj rätt röding – därför ska du satsa på svensk fisk med hög kvalité

Skriv ut recept
Recept: Inkokt fjällröding på medelhavsvis
Recept: Inkokt fjällröding på medelhavsvis
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Recept: Inkokt fjällröding på medelhavsvis
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras