Rawfood cupcakes med fudge och choklad – recept

rawfood cupcakes

Baka sagolikt goda Rawfood cupcakes med fudge och choklad av enbart naturliga ingredienser och utan ugn. Yes, prova receptet från receptet från Angelas Heaven och du kommer bli positivt överraskad hur enkelt och gott det är.

Inte bara något riktigt smarrigt av naturligt goda ingredienser, rawfood cupcakes innebär även att du inte är beroende av någon ugn. Dessutom är bakverket både fritt från gluten, ägg, vitt, raffinerat socker (beroende på sorts choklad du väljer) och laktos.

”Rawfood cupcakes att dö för!”

..skriver Angela på sin hemsida. ”Jag älskar choklad och med denna sliskiga, mjuka, varma vaniljfudge smakar den himmelskt. Jag gjorde muffinsformade godsaker, men man kan lika gärna göra en vacker tårta eller göra en enkel fyrkant och skära barer och doppa dem i choklad” tipsar hon. Prova!?

Rawfood cupcakes med fudge och choklad

Ingredienser:

Botten:

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl urkärnade dadlar
  • 4 msk kakao

Fudge:

  • 1,5 dl cashewnötter
  • 4 msk vatten
  • 4 msk agavesirap
  • 4 msk kokosolja
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 nypa salt

Chokladtäcke:

  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk kokosolja

Gör så här:

Botten:

  1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills de är hackade i mycket små bitar. Du vill ha lite konsistens, men inte för mycket.
  2. Lägg åt sidan cashewnötterna och lägg de urkärnade dadlarna och kakaopulver i en mixer och mixa tills det är slätt.
  3. Tillsätt dadelkrämen till cashewnötterna och blanda ihop dem med händerna tills du har en deg.
  4. Dela degen i 8 bollar. (Om du vill kan du också lägga all degen i en liten bakform och forma den som en kaka)
  5. Lägg ut 8 cupcakepappersformar med en boll deg i varje.
  6. Tryck ner degen ordentligt för att skapa det första lagret.

Fudge:

  1. Stek cashewnötterna i en snabbmixer. Mixa i flera minuter. Du kan behöva skrapa ner sidorna flera gånger.
  2. När cashewnötterna blir varma, oljiga och fastnar vid sidan av mixern – är smöret nästan klart. Mixa i en minut till och sluta när smöret är mjukt och superlent.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till fudgen och blanda väl.
  4. Dela fudgen på de 8 cupcakesna.
  5. Ställ cupcakesen i kylen tills den känns fast och inte så mjuk. Detta gör det lättare att tillsätta den smälta chokladen.

Chokladtäcke:

  1. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan och häll den jämnt på cupcakesen.
  2. Förvara i kyl eller frys.

Recept och bilder: Angela Johansson – en hälsoinspiratör inom mat, mental och fysisk hälsa. Hon skriver på sin egen blogg angelasheaven.com och föreläser om hur man kan ta hand om sig själv med nyttiga recept, tankens kraft och Attraktionslagen.

Angelas heaven

“Jag är en självlärd hälsoinspiratör som verkligen älskar att lära mig mer om allt som har med hälsa att göra. Både när det gäller insidan och utsidan. Jag lagar mycket mat och framför allt nyttigt godis och kakor som jag kan unna mig varje dag. Det är så trevligt att veta att det jag äter både är gott och hälsosamt för mig.”

Hitta fler recept än för glutenfritt bröd, plus andra hälsotips, här hos Angelas heaven!

Skriv ut recept
Rawfood cupcakes med fudge och choklad
rawfood cupcakes
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
rawfood cupcakes
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.