Proteinrika bountys med smak av salt chokladkola – recept av Skippa Sockret

proteinrika bountys

Livet är till för att njutas av, något vår bloggare Martina “Skippa Sockret” Norling har stenkoll på. Och även om du vill begränsa intaget av vitt socker går det att äta godsaker, som dessa proteinrika bountys med smak av salt chokladkola. Oemotståndliga!

Lördagsgodis eller varje-dag-godis? Det ena utesluter inte det andra, men om du är en gottegris som samtidigt vill skära ner på vitt socker är detta något för dig. Proteinrika buntys med smak av salt chokladkola som både är lätta att göra och himmelskt goda.

Proteinrika bountys med smak av salt chokladkola – recept av Skippa Sockret

Ingredienser:

  • 1 dl kokosflingor
  • 1,5 dl kaseinprotein med smak av salt chokladkola/choklad
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 msk kokosolja
  • 1 nypa salt eller efter smak
  • 100 g sockerfri mjölkchoklad
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Mät upp kokosflingor, proteinpulver, kokosgrädde, kokosolja och lite salt i en mixer eller matberedare. Mixa ihop till en kladdig smet.
  2. Häll i mer kokosgrädde eller annan valfri vätska om den känns för torr. Smeten ska vara formbar.
  3. Forma smeten små avlånga bitar eller bollar om du föredrar.
  4. Lägg dem i frysen en stund medan du smälter chokladen.
  5. Ta ut Bounty-bitarna ur frysen och doppa i den smälta chokladen och strö gärna över lite flingsalt.
  6. Förvara i kylen. Ät och njut!

Skriv ut recept
Proteinrika bountys med smak av salt chokladkola – recept a´la Skippa Sockret
proteinrika bountys
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
kcal 399-399
Portioner
Ingredienser
måltid Efterrätt
kcal 399-399
Portioner
Ingredienser
proteinrika bountys
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Mät upp kokosflingor, proteinpulver, kokosgrädde, kokosolja och lite salt i en mixer eller matberedare. Mixa ihop till en kladdig smet.
  2. Häll i mer kokosgrädde eller annan valfri vätska om den känns för torr. Smeten ska vara formbar.
  3. Forma smeten små avlånga bitar eller bollar om du föredrar.
  4. Lägg dem i frysen en stund medan du smälter chokladen.
  5. Ta ut Bounty-bitarna ur frysen och doppa i den smälta chokladen och strö gärna över lite flingsalt.
  6. Förvara i kylen. Ät och njut!

Recept och foto: Martina Norling som skriver bloggen Skippa Sockret. Spana in för fler härliga recept

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras