Potatisplättar – dagens snabba recept av rester

Potatisplättar - dagens snabba recept av rester

Vad blir det för mat? Den ständiga frågan där det absolut enklaste är att skrapa ihop något av det du har hemma. Överbliven potatismos förvandlas till exempel snabbt till smarriga potatisplättar. Här hittar du receptet.

Varje dag under veckan kommer vi ge dig förslag på god och snabblagad mat av rester. Ofta är inte de godaste matträtterna de där du följer ett recept till punkt och pricka, utan de där du trollar ihop något av det du har hemma i skåp och frys. Dessutom är det både mer ekonomiskt, miljövänligt och du spar tid genom att slippa handla nytt. 

Med veckans dagliga mattips kanske du kan slappna av på vägen hem och spara ett par minuters matshopping.

Potatisplättar.

Ingredienser, ca 4 portioner:

– ca 10 dl färdig potatismos

– 2-3 ägg

– 1 dl mjöl av valfri sort

 – 1 tsk salt

– smör eller olja att steka i

– lingon och eventuellt stekt bacon till (eller äppelmos som mina barn gillar)

Gör så här:

1. Blanda potatismos, ägg, mjöl och salt i en bunke.

2. Smält smör i en stor stekpanna. Klicka i smet och platta till med en stekspade till plättar.

3. Stek tills de fått fin färg, ca 3-4 minuter på varje sida.

4. Servera med exempelvis bär, sylt, bacon, fläsk, keso eller ät som de är.

Vi vill även passa på att hälsa dig välkommen till SportHälsa´s exklusiva läsarevent på tema hälsa och socker med vetenskapsjournalisten Ann Fernholm.

– När? 21 mars kl 18.00-20.30.

– Vad? Ann Fernholm ger en intressant föreläsning om hur socker påverkar ditt blod och din hälsa. Salming bjuder på en modevisning av sin vårkollektion + 25% rabatt på allt i butiken. Du kan vara med på en rolig tävling, blir bjuden på goda nyheter från våra samarbetspartners Svensk Potatis, Lily & Hanna Rawfood-glass och Nola Skogs. Du kommer även kunna göra en gratis hälsoanalys via Werlabs och får med dig en goodiebag med bland annat senaste numret av SportHälsa.

– Var? Salming Concept Store Kungsgatan 19 i Stockholm.

– Pris? Gratis och dessutom får du med dig en goodiebag hem. Det är dock viktigt att du meddelar om du inte kan komma för att inte ta upp plats för någon annan.

– Hur? Mer information och anmälan här.

Välkommen!

Text, recept och foto: Anna Lissjanis

Skriv ut recept
Potatisplättar - dagens snabba recept av rester
Potatisplättar - dagens snabba recept av rester
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
specialkost Vegetariskt
Portioner
specialkost Vegetariskt
Portioner
Potatisplättar - dagens snabba recept av rester
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras