Orzotto med zucchini och basilika – recept

Orzotto med zucchini och basilika - recept

Det måste inte vara måndag för att äta vegetariskt. Risotto di orzo alle zucchine e basilico är en ny spännande variant på risotto som blivit en vardagsfavorit för många på middagsbordet. Här hittar du det goda receptet.

Orzotto med zucchini och basilika 

Ingredienser för 5 portioner:

– 1 pkt Zeta Orzo-mix Ekologisk 250 g

– 3/4 dl Zeta Olivolja Classico eller Originale

– 1 stor zucchini tärnad

– 2 st vitlöksklyftor hackade

– 10 st färska basilikablad strimlade

– 200 g handskalade räkor eller

– 1 pkt Zeta Halloumi 200 g

– 1/2 dl Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio

Grönsakbuljong:

– 1 morot skalad

– 1 tomat

– 3 st blekselleristjälkar

– 1 gul lök

Gör så här:

1. Börja med buljongen: Fyll en stor kastrull med 1,2 liter vatten, häll i grönsakerna och låt koka i 30 minuter.

2. Medan buljongen kokar tärnar du zucchini och strimlar basilika. Håll buljongen varm.

3. Stek zucchinin, basilikan och vitlöken, salta och peppra och lägg åt sidan.

4. Värm 3/4 dl olivoljan i en kastrull, häll i Orzo-mixen och fräs i ca 2 minuter, rör om hela tiden.

5. Häll 3 slevar varm buljong i kastrullen, rör om hela tiden, fortsätt att hälla buljong (1 slev i taget) tills Orzo-mixen känns ”al dente”.

6. Tillsätt de stekta zucchinitärningarna och basilikan, rör om och häll i lite mer buljong. Häll i 1/2 dl olivolja och rör om i ytterligare 3 minuter.

7. Lägg upp på tallrik, garnera med färsk basilika och servera med färska handskalade räkor eller stekt halloumi i skivor.

Text: Anna Lissjanis

Recept och foto: Zeta.nu

Skriv ut recept
Orzotto med zucchini och basilika - recept
Orzotto med zucchini och basilika - recept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
Portioner
måltid Lunch, Middag
Portioner
Orzotto med zucchini och basilika - recept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras