Martinas mintchokladpuckar – recept

Martinas mintchokladpuckar – recept

Vår bloggare Martina ”Skippa sockret” Norling har gjort det igen – skapat ett oemotståndligt recept! Den här gången är det läckra och vackra mintchokladpuckar hon knåpat ihop, något vi även rekommenderar dig att göra. Farligt goda och dessutom laddade med protein.

Mintchokladpuckar 

Ingredienser:

– 1 dl mandel

– 1 dl kokosflingor 

– 1 dl proteinpulver med chokladsmak (alt. 2 msk kakao blandat med 0,5 dl mandelmjöl)

– 5 st dadlar

– 1 msk kokosolja

– 2 droppar pepparmyntsolja (var försiktig och smaka av)

– lite vatten eller valfri vätska

– 50-60 g sockerfri mörk choklad

– mintcrisp

Gör så här:

1. Mixa mandlarna i en matberedare tills det blir mjöl och häll sedan över i en skål så länge.

2. Mixa därefter dadlarna tills det blir en kladdig massa och tillsätt de övriga ingredienserna i matberedaren och mixa tills det har gått ihop. Tillsätt lite vätska allt eftersom tills du får en önskad konsistens.

3. Rulla degen till en lång ”rulle” och lägg i plastfolie i kylen.

4. Ta fram efter 30-40 minuter när degen satt sig lite och skär upp i små ”puckar”. Du kan behöva trycka till och forma dom lite för att få de snygga!

5. Smält den mörka chokladen och doppa sedan puckarna i den, toppa med lite mintcrisp och ställ sedan i kylen.

6. Ta fram när du blir sugen och njut!

Tack för detta Martina!

Recept och foton: Martina Norling. Följ hennes blogg här för att inte missa andra godbitar.

P.S. Erbjudande för dig som gillar att äta gott, träna och må bra i vacker miljö – boka Holiday Club Åre´s träningspaket till 25% rabatt

Skriv ut recept
Martinas mintchokladpuckar – recept
Martinas mintchokladpuckar – recept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
kcal 200-399
Portioner
måltid Efterrätt
kcal 200-399
Portioner
Martinas mintchokladpuckar – recept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras