Lucka #9 – Fantastisk ischoklad!

Lucka #9 - Fantastisk ischoklad!

Det är fredag och dags att öppna lucka nummer 9. Där öppnar sig något gott! Recept, komplett med näringsinnehåll.

Text: Maria Lundqvist Bohrnertz

Ischoklad, cirka 30 st 
100 gram kallpressad kokosolja (OBS! Inte det silvriga paketet i kyldisken!) 
150 gram mörk choklad av god kvalité (jag valde 90%)

 Valfri smaksättning:
ex. pepparmyntolja, rivet apelsinskal (ekologiska och vältvättade), lakritspulver, mald kardemumma, kokosflingor (välj då gärna kokosolja med smak så förhöjs kokossmaken ytterligare), kakaonibs.

1. Smält kokosoljan och ställ under tiden ut 30-40 små aluminiumformar på en plåt

 

2. Hacka chokladen grovt och blanda ner i den smälta kokosoljan.

 

3. Dra kastrullen från plattan och rör ordentligt så att chokladen smälter.

 

4. Fyll en (eller flera) kannor/annat som går att hälla ur, med den smälta chokladblandningen och smaksätt dem (om du vill).

 

5. Häll upp blandningen/blandningarna i formarna och ställ i kylen tills de stelnat.

 

Imorgon öppnar Rebecca SportHälsas julkalender lucka #10, missa inte det!


 Baserat på ingredienserna ovan blir näringsvädet per ischoklad:

 

Vill du ha fler tips på mat, snacks och enkla recept? Läs mina tidigare inlägg:

– Fransk chokladmousse (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– 
Fondue (varierbar i oändlighet!)
– 
Fröknäcke (gluten- , laktos-, ägg-, och sockerfritt)
– 
Ishavsröra (gluten- och sockerfritt)
– 
Kesoostkaka (gluten- och sockerfritt)
– 
Kokostoppar (gluten-, laktos- och sockerfritt)
– 
Parmesanflarn (gluten-, ägg- och sockerfritt)
– 
Ugnsbakade päron med mintchoklad (gluten-, ägg- och sockerfritt)

 

 

 

 

Snacks/tilltugg: 
 
– Energipraliner med choklad och jordnötter
 – Marsipan- och chokladkulor
 – Rostade edamamebönor
 – Trillingnöt
– Ugnsrostade nötter med smaksättning

Skriv ut recept
Lucka #9 - Fantastisk ischoklad!
Lucka #9 - Fantastisk ischoklad!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Lucka #9 - Fantastisk ischoklad!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras