Krispig råraka av halloumi med räktopping – ostälskarens variant på toast skagen

Halloumi skagen råraka

Sugen på något nytt och mer smakrikt under räkorna än bröd? Gör en råraka av halloum med lyxig skagentopping.

En fantastiskt god variant på råraka gör du med halloumi. Osten utgör en perfekt botten som annars lätt hade sugit åt sig av vätskan från toppingen. Och den stekta halloumins krispighet tillsammans med räkornas saftighet blir en fantastisk kombination. Både en enkel, snabb och läcker rätt till dina festligheter.

Krispig råraka av halloumi med räktopping

Ingredienser (2 st):

  • 250 g halloumiost
  • 2 msk potatismjöl
  • Dill

Topping: 

  • 500 g oskalade räkor
  • 1 dl créme fraiche
  • 150 g kalix löjrom
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 citron
  • Dill
  • Gräslök

Halloumi våffla
råraka

Gör så här: 

1. Skala räkorna och ställ in i kylskåpet.

2. Riv osten och pudra över potatismjöl.

3. Blanda runt allting och krydda med dill.

4. Hetta upp våffeljärnet och smörj med en liten klick smör.

5. Grädda våfflorna, cirka 5-7 minuter per våffla.

Under tiden:

1. Finhacka rödlök och gräslök.

2. Skär citronen i skivor.

Topping:

1. Lägg en klick créme fraiche på varje våffla.

2. Fördela räkor, löjrom och lök.

3. Toppa med dill, gräslök och citron.

Halloumi våffla

Halloumi våffla

Smaklig måltid! 

halloumi våfflaRecept och foto: Caroline – In The Making by C

Skriv ut recept
Krispig råraka av halloumi med räktopping
Halloumi skagen råraka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Förrätt, Lunch, Middag
tillfälle Midsommar
kcal 400-499
Portioner
people
Ingredienser
måltid Förrätt, Lunch, Middag
tillfälle Midsommar
kcal 400-499
Portioner
people
Ingredienser
Halloumi skagen råraka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Skala räkorna och ställ in i kylskåpet
  2. Riv osten och pudra över med potatismjöl
  3. Hetta upp våffeljärnet och smörj in med en klick smör
  4. Grädda i 5-7min
  5. Finhacka rödlök och gräslök
  6. Skiva citronen
  7. Lägg en klick creme fraiche på våfflan
  8. Fördela räkorna, löjrom och lök. Toppa med dill, gräslök och citronskiva.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.