Knaprig granola i stekpanna – enkelt, gott recept

Granola har erövrat en stor del av müslimarknaden med sin härliga crunch. Här bjuder Martina ”Skippa Sockret” Norling på läckert knaprig granola i stekpanna – en riktigt smidig variant för dig som vill göra din egen.

Torsdag 22 augusti är det Internationella müslidagen, men ett kanske ännu godare sätt att fira är med Martinas recept på granola i stekpanna. Med endast honung som sötning och flera naturligt hälsosamma ingredienser som ger energi, mättnad, byggstenar och njutning. Dessutom en granola som är betydligt snabbare att göra än traditionella recept i ugn.

Knaprig granola i stekpanna – enkelt, gott recept

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl quinoapuffar
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 3-4 msk kokosolja
  • 2-3 msk honung alt. annan sötning efter smak
  • kanel, kardemumma, nejlika eller kryddor som du föredrar

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en valfri krydda.
  2. Smält kokosoljan i en stekpanna och häll sedan ner de torra ingredienserna. Tillsätt honung eller alternativ sötning efter smak och blanda.
  3. Rör regelbundet med medelvärme på plattan tills du fått en knaprig konsistens och gyllene färg på granolan.
  4. Låt svalna ordentligt och häll i en glasburk.
  5. Ät och njut till frukost, mellanmål, för crunch på glassen eller i salladen.

granola i stekpanna

Skriv ut recept
Knaprig granola i stekpanna
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Frukost
specialkost Paleo
Portioner
Ingredienser
måltid Frukost
specialkost Paleo
Portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en valfri krydda.
  2. Smält kokosoljan i en stekpanna och häll sedan ner de torra ingredienserna. Tillsätt honung eller alternativ sötning efter smak och blanda.
  3. Rör regelbundet med medelvärme på plattan tills du fått en knaprig konsistens och gyllene färg på granolan.
  4. Låt svalna ordentligt och häll i en glasburk.
  5. Ät och njut till frukost, mellanmål, för crunch på glassen eller i salladen.

Recept Martina Norling. För fler läckra recept – följ hennes blogg Skippa Sockret här.

Gillar du Martinas granola i stekpanna kanske du även tycker om:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras