Halloumi- och zucchinibiffar med myntayoghurt – dagens Meat Free Monday-recept

Halloumi- och zucchinibiffar med myntayoghurt

Tänk dig salt halloumi tillsammans med saftig zucchini som rivs, formas och steks gyllenbruna. Tadaa så har du smakfulla halloumi- och zucchinibiffar, dagens tips för en Meat Free Monday-lunch, middag eller att spara till senare i veckan. Receptet hittar du här tillsammans med en passande myntayoghurtsås.

Halloumi- och zucchinibiffar 

Ingredienser till 4 potioner:

– 500 g zucchini

– 200 g halloumiost

– 2 st ägg

– 1 gul lök

– 1 vitlöksklyfta

– 2 msk finhackad persilja

– 2 msk finhackad basilika

– 2 msk maizena

– 1 dl ströbröd eller panko

– Tillsätt lite sambal oelek eller finhackad chili om du önskar lite hetta i biffarna

Gör så här:

1. Riv zucchinin grovt och låt stå i minst 30 minuter.

2. Medan du väntar: finhacka lök, vitlök, persilja och basilika.

3. Riv halloumiosten grovt.

4. Lägg zucchinin i en sil och försök att pressa ut så mycket vätska som det bara går.

5. Blanda ihop zucchinin med resten av de andra ingredienserna.

6. Forma till små biffar och stek i kokosolja/olivolja ett par minuter på varje sida tills de får en gyllenbrun yta.

Myntayoghurt

– 500 g turkisk yoghurt

– 200 g färsk mynta

– 1 st vitlöksklyfta

– Krydda med salt och peppar efter smak.

Servera gärna med ugnsbakad sötpotatis och broccoli.

Recept och foto: Martina Norling

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!

Skriv ut recept
Halloumi- och zucchinibiffar med myntayoghurt
Halloumi- och zucchinibiffar med myntayoghurt
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 200-399
Portioner
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 200-399
Portioner
Halloumi- och zucchinibiffar med myntayoghurt
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa