Gör glutenfri saffranskaka till jul

Gör glutenfri saffranskaka till jul

Saffran är en av våra mest uppskattade julkryddor. Så här gör du en saffranskaka som även de glutenintoleranta kan njuta av.

Det här behöver du:
2 stora ägg

1 1/4 dl socker

1 dl rismjöl

1 dl maizena

1 tsk bakpulver

100 g smör (går lika bra att använda mjölkfritt eller laktosfritt)

0,25 g saffran eller efter smak

ev en gnutta salt

mandelmassa och grovhackad mandel (går naturligtvis att utesluta, det blir gott ändå men ger lite struktur)

 
Gör så här:

Vispa ägg och socker fluffigt
Smält smör, blanda i saffranet mortlat med lite socker för mer smak och låt svalna lite

Blanda ihop de torra ingredienserna

Blanda ihop allt försiktigt så det blir ordentligt blandat, grovriv lite mandelmassa och tillsätt lite grovhackad mandel till smeten.

Häll i lämplig form och grädda tills den är klar och har vacker färg på ca 175-200 grader (den ska kännas torr vis test med en kniv eller sticka)


 
Recept: Kea bageri
 

Skriv ut recept
Gör glutenfri saffranskaka till jul
Gör glutenfri saffranskaka till jul
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Gör glutenfri saffranskaka till jul
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras