Fryst varm choklad – hur funkar det? Underbart bra. Tänk dig en krämig mix mellan söt, varm chokladmjölk toppad av vispgrädde med is och chokladbitar. Himmelriket för dig som älskar choklad. Receptet inför chokladens dag och andra mysiga vinterdagar hittar du här.
Fryst varm choklad – drömdrink för alla chokladälskare
Ingredienser:
– 150 g mörk choklad bruten i bitar
– 4 msk Sötströ
– 1 1/2 msk kakao
– 1 tsk snabbkaffe
– 1 tsk vaniljpulver
– 5 dl mjölk
– 10 dl is
– Garnering: vispad grädde, chokladsås, varm fudge, hyvlad choklad, hackade nötter, karamelsås, strössel
Gör så här:
1. Placera choklad, sötströ, kakao, snabbkaffe och 2,5 dl mjölk i en liten kastrull.
2. Värm mjölken till medelvärme och rör om tills chokladen har smält i mjölken. När drycken är jämn, ta bort från plattan. Låt inte blandningen koka.
3. Häll chokladblandningen i en mixer. Tillsätt kvarvarande mjölk till mixern, tillsammans med vaniljpulver och is. Blanda tills den är jämn.
4. Häll i stora glas eller muggar och tillsätt grädde. Garnera som du önska.
Skål och god helg!
Recept: A spicy perspective