Frasiga spenat- och fetaostfyllda smördegsknyten – recept

smördegsknyten

Du vill ha något snabbt, smakrikt, vegetariskt och enkelt i festlig form? Prova Vegokäks frasiga spenat- och fetaostfyllda smördegsknyten och du kommer inte bli besviken.

Som tillbehör till annat eller veckans extra lyxiga Meatfree Monday-middag – ta del av Vegokäk´s recept på smördegsknyten. Krämig spenat- och fetaostfyllning omgiven av härligt frasig smördeg. Du hör! Här hittar du succéreceptet.

Frasiga spenat- och fetaostfyllda smördegsknyten

Ca 30 knyten

Ingredienser:

  • 250 kyld smördeg på rulle
  • 200 g frusen bladspenat
  • Olja att steka i
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 salladslökar
  • 1 citron
  • 2 msk frusen dill
  • 75g feta
  • 1 ägg
  • Sesamfrön i olika färger 
  • Salt och färskmalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Ta fram smördegen ur kylen och sätt ugnen på 225 grader
  2. Stek frusen spenat i olja tills alla iskristaller har smät helt. Dra några rejäla varv med pepparkvarnen.
  3. Finhacka vitlök under tiden. Ha i lite extra olja och ha ner vitlöken. Den ska steka med ett kort tag för att bevara mycket av vitlökssmaken. Ta stekpannan av värmen.
  4. Finhacka salladslök och finriv citronzest (det yttersta gula skalet). Ha ner salladslök, citronzest, saften från halva citronen, dill och feta i pannan. Blanda och smaka av. Salta ev extra. 
  5. Skär 3 st avlånga lika breda (ca 8cm) remsor av smördegen. Lägg en remsa fyllning på degremsorna och vik sen degen över fyllningen och försegla med en gaffel. 
  6. Skär upp rullarna i mindre bitar. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Kör i ugnen tills de har fått fin färg, ca 10 minuter. 
  7. Ät upp direkt eller om du vill förbereda: låt svalna av helt förvara i en burk i kylen, och värm sen igen i ugnen strax före serveringen. 
Skriv ut recept
Frasiga spenat- och fetaostfyllda smördegsknyten
smördegsknyten
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
Portioner
knyten
smördegsknyten
Votes: 2
Betyg: 3.5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Ta fram smördegen ur kylen och sätt ugnen på 225 grader
  2. Stek frusen spenat i olja tills alla iskristaller har smät helt. Dra några rejäla varv med pepparkvarnen.
  3. Finhacka vitlök under tiden. Ha i lite extra olja och ha ner vitlöken. Den ska steka med ett kort tag för att bevara mycket av vitlökssmaken. Ta stekpannan av värmen.
  4. Finhacka salladslök och finriv citronzest (det yttersta gula skalet). Ha ner salladslök, citronzest, saften från halva citronen, dill och feta i pannan. Blanda och smaka av. Salta ev extra.
  5. Skär 3 st avlånga lika breda (ca 8cm) remsor av smördegen. Lägg en remsa fyllning på degremsorna och vik sen degen över fyllningen och försegla med en gaffel.
  6. Skär upp rullarna i mindre bitar. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Kör i ugnen tills de har fått fin färg, ca 10 minuter.
  7. Ät upp direkt eller om du vill förbereda: låt svalna av helt förvara i en burk i kylen, och värm sen igen i ugnen strax före serveringen.

Är du sugen på fler recept av Kalorismart? Följ Annie Månssos Instagram här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.