Egen pizza – så mycket godare och roligare

Egen pizza  – så mycket godare och roligare

Vi älskar pizza – i alla former. Den klassiska ”svenska” pizzan hör inte till det nyttigaste man kan äta. Det finns betydligt mer hälsosamma alternativ som är minst goda – och förmodligen godare. Här bjuder vår matbloggare Hannah Berglund på sina bästa smaksättningstips.

Mitt första tips är tortillapizza. Tortillabröd finns idag i både glutenfria, äggfria och mjölkfria varianter (förutom de vanliga tortillabröden då, som också funkar prima) och är utmärkt som pizzabotten.

Kleta på lite tomatpuré och toppa därefter med allt du gillar och lite till. In i ugnen på ca 200 grader i 10 minuter och servera med en göttig sallad till.


Mitt andra pizzatips är knäckepizzanSÅ GOTT! Den krispiga konstistensen gör sig utmärkt bra som botten, och med en massa goda toppings blir det succé.

Här är mina favortitoppings:

– Chevréost med rödbetor, honung och valnötter.

– Tacofärs, tomater och en massa ost.

– Champinjoner, fetaost och spenat.

– Färska tomater, soltorkade tomater och mozzarella.

– Päron och chevréost med pinjenötter och havssalt.

Mitt fetaste tips idag blir att göra en massa små pizzor med olika toppings, bjuda hem en hög med vänner, ”sliza” upp pizzorna och köra en grym pizzabuffé. Kan inte bli annat än grymt!

Läs mer: Nyttig pizza med blomkålsbotten

Text och bild: Hannah Berglund.

Skriv ut recept
Egen pizza – så mycket godare och roligare
Egen pizza  – så mycket godare och roligare
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Egen pizza  – så mycket godare och roligare
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras