Choklad- och nötrutor – naturlig, nötig njutning

nötrutor

Gör dina egna powerbars av enbart naturligt goda ingredienser. Choklad- och nötrutor som ger dig energi inför träningen och en ren njutning för själen. Prova Jenny och Magnus Anderssons recept ur boken ”Nyttigare Gott”.

Choklad- och nötrutor är snarlika bars du köper, men kanske ännu godare? Bara vetskapen av att det är något du gjort själv förhöjer smaken och du behöver varken mycket tid, krångliga ingredienser eller ens en ugn. Dessa nötrutor kräver mest en mixer och stund i kylen, sen redo att avnjutas med näring och energi på köpet.

Jenny och Magnus Anderssons är paret som efter en lång tids sjukdom fann hälsan- och fick livet tillbaka genom en kostförändring. Mer om det kan du läsa i bloggen ”Under vårt tak”, plus hitta inspiration att prova deras framgångsrecept själv?

I sin andra bok, ”Nyttigare Gott – Naturligt fritt från gluten, laktos och vitt socker” hittar du massor av läckra bakverk naturligt fria från gluten, laktos samt vitt socker. Allt från goda matbröd till något gott till kaffet, kalaset och fredagsmyset. Här ett gott och enkelt exempel!

Choklad- och nötrutor – naturlig nötig njutning

Ingredienser till ca 16 rutor: 

  • 300 g färska dadlar (urkärnade) 
  • 100 g mandel 
  • 100 g cashewnötter 
  • 2 msk smält kokosolja 
  • 2 msk raw kakao 
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • Topping: Rostad hackad mandel 

Så här gör du:

  1. Mät upp och rosta mandlarna i en stekpanna, rosta även lite extra mandel till topping.
  2. Mixa mandlarna i en matberedare med knivbladen.
  3. Mät upp och tillsätt cashewnötterna och mixa lite lätt, man vill ha lite större bitar av cashewnötterna. Häll över de mixade nötterna i en bunke.
  4. Kärna ur dadlarna. Lägg de urkärnade dadlarna i mixern tillsammans med den smälta kokosoljan, raw kakao och äkta vaniljpulver.
  5. Mixa till en deg. Lägg ner i bunken med nötblandningen. Blanda ihop.
  6. Klä en form (storlek ca 15 x 15 cm) med bakplåtspapper. Fördela degen i formen och släta ut till ett jämnt lager. Strö lite rostad, hackad mandel över kakan.
  7. Låt vila i kylskåpet minst 1 timme. Ta ut kakan och dela i rutor.
Skriv ut recept
Choklad- och nötrutor
nötrutor
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt, Paleo
Portioner
Ingredienser
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt, Paleo
Portioner
Ingredienser
nötrutor
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Mät upp och rosta mandlarna i en stekpanna, rosta även lite extra mandel till topping.
  2. Mixa mandlarna i en matberedare med knivbladen.
  3. Mät upp och tillsätt cashewnötterna och mixa lite lätt, man vill ha lite större bitar av cashewnötterna. Häll över de mixade nötterna i en bunke.
  4. Kärna ur dadlarna. Lägg de urkärnade dadlarna i mixern tillsammans med den smälta kokosoljan, raw kakao och äkta vaniljpulver.
  5. Mixa till en deg. Lägg ner i bunken med nötblandningen. Blanda ihop.
  6. Klä en form (storlek ca 15 x 15 cm) med bakplåtspapper. Fördela degen i formen och släta ut till ett jämnt lager. Strö lite rostad, hackad mandel över kakan.
  7. Låt vila i kylskåpet minst 1 timme. Ta ut kakan och dela i rutor.

Om du önskar hälsosamma och goda recept för bröd, bullar, kakor, tårtor och massa annat gott så är detta boken för dig! Du hittar boken Nyttigare gott här på Isaberg Förlag AB.

Kontaktuppgifter till författarna Jenny och Magnus Andersson

Gillar du nötrutor rekommenderar vi även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.