Brownie med svarta bönor och agave – chokladälskarens drömrecept

brownie

Njut av en drömmig brownie med riktigt fyllig chokladsmak och fin konsistens! Till skillnad från traditionella recept är den här kakan sötad med agave och dadlar, vilket gör den snäppet vassare. Tillsätt gärna även en skvätt kaffe i smeten för en ännu djupare smak. 

Brownie med svarta bönor

Ingredienser:

  • 1 paket / ca 290 g förkokta svarta bönor
  • 10 urkärnade färska dadlar
  • 2 ägg
  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g sockerfri mörk choklad, minst 70%
  • 3-4 msk agavesirap eller valfri sötning

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att skölja bönorna och kärna ur dadlarna, och mixa detta till en jämn smet.
  3. Smält chokladen och vispa kokosolja, ägg och den den smälta chokladen i en annan skål.
  4. Rör ner kakao, agavesirap, bakpulver och vaniljpulver i samma skål och blanda till slut ner de mixade bönorna och dadlarna. Blanda till en jämn och fin smet.
  5. Klä en mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten. (Toppa med hackade nötter eller frön). Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Brownien serverades kylskåpskall för att konsistensen sätter sig bättre efter att den fått vila. Toppad med vispad kokosgrädde smaksatt med vaniljpulver, rostade hasselnötter, jordgubbar, hallon och lite havssalt blir detta en dröm!

Brownie

 

fridaskok     Recept och bilder: Fridas Kök

Skriv ut recept
Brownie med svarta bönor
brownie
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt, Laktosfritt
kcal 200-399
Portioner
Ingredienser
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt, Laktosfritt
kcal 200-399
Portioner
Ingredienser
brownie
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras