Bönquesadillas med lime och chipotle – snabbt, smidigt vegorecept

Älskar du quesadillas men är trött på den klassiska du alltid äter? Prova en vegetarisk variant, bönquesadillas fulla av protein och fiber.

Bönquesadillas med lime och chipotle är både snabbt, smidigt och klimatsmart. Perfekt för dig som tycker det är jobbigt med disk efter du lagat mat? Det kan t.o.m vara anledning till att inte laga vissa maträtter, men här är ett recept för dig som vill spara tid och energi. Bönquesadillas gör du på ett kick efter jobbet eller kanske som snacks till myskvällen? Prova det enkla och hälsosamma receptet här.

Skriv ut recept
Bönquesadillas med lime & chipotle - nyttigt och hälsosamt
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Mellanmål
specialkost Vegetariskt
Portioner
st
Ingredienser
måltid Lunch, Mellanmål
specialkost Vegetariskt
Portioner
st
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Skölj av svarta bönor i kallt vatten och häll ner i en skål med höga kanter. Finriv limezest och ha ner tillsammans med pressad limesaft i bönskålen. Klicka i chipotlepasta. Mixa med stavmixer och smaka av med salt (snåla ej!)
  2. Finhacka salladslök och riv ost. Ta fram tortillabröd och bred en tunn halvmåne bönröra på varje bröd. Strö över salladslök och minst 1/2 dl ost per halvmåne bönröra. Vik den tomma sidan bröd över fyllningen och kläm till ordentligt så att den inte öppnar sig.
  3. Stek på medelhög värme i en stekpanna, någon minut på varje sida eller tills brödet har fått ordentligt med färg. Lägg gärna av på galler för bevarad krispig yta. Ät upp direkt! Om du gör en större omgång: håll varma på galler i ugnen.

Bönquesadillas med lime och chipotle

Ingredienser till ca 8 st:

  • 1 burk svarta bönor
  • 1-2 msk chipotlepasta
  • 0,5-1 st lime, saft + zest
  • salt efter smak
  • 200 g smakrik ost
  • 4 st salladslökar
  • 8 medelstora tortillabröd

Gör så här:

  1. Skölj av svarta bönor i kallt vatten och häll ner i en skål med höga kanter. Finriv limezest och ha ner tillsammans med pressad limesaft i bönskålen. Klicka i chipotlepasta. Mixa med stavmixer och smaka av med salt (snåla ej!)
  2. Finhacka salladslök och riv ost. Ta fram tortillabröd och bred en tunn halvmåne bönröra på varje bröd. Strö över salladslök och minst 1/2 dl ost per halvmåne bönröra. Vik den tomma sidan bröd över fyllningen och kläm till ordentligt så att den inte öppnar sig.
  3. Stek på medelhög värme i en stekpanna, någon minut på varje sida eller tills brödet har fått ordentligt med färg. Lägg gärna av på galler för bevarad krispig yta. Ät upp direkt! Om du gör en större omgång: håll varma på galler i ugnen.

Följ gärna Annie för fler goda recept!

Fler vegetariska recept hittar du här:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.