Böngryta med aubergine på Lisas vis

Böngryta med aubergine på Lisas vis

Böngryta med aubergine. Vegansk, näringsrik, snabblagad och som smakar nästan ännu bättre i matlådan dagen efter. “Det är någonting med aubergine som blir så jäkla gött när det fått stå över natten” skriver vår bloggare Lisa – kreatören bakom denna mustiga gryta.

Böngryta med aubergine

Recept 4 portioner:

– 1 aubergine

– 5 dl blandade kokta bönor, t.ex. borlotti, kidney, kikärtor, stora/små vita, svarta, mung..,

– 1 gul lök

– 3 vitlöksklyftor

– 500 g krossade tomater

– 2 dl vatten

– 1/2 grönsaksbuljongtärning

– Chiliflakes

– Spiskummin

– Malen koriander

Gör så här:

1. Strimla gullök, hacka vitlök och skär auberginen i tärningar, för att sedan fräsa på i olja i en stekpanna.

2. Krydda efter smak och låt fräsa någon minut till.

3. Häll på tomatkross, vatten och buljong. Låt puttra under lock i cirka 10 minuter.

4. Tillsätt bönorna och låt puttra ytterligare cirka 2 minuter. Smaka av med lite salt.

5. Servera gärna med sötpotatis, matyoghurt, lite grönt och chiliflakes.

För mer härligheter inom träning och hälsa – följ Lisas blogg här.

Text: Anna Lissjanis

Foton och recept: Lisa Johansson

Skriv ut recept
Böngryta med aubergine på Lisas vis
Böngryta med aubergine på Lisas vis
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Böngryta med aubergine på Lisas vis
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa