Blomkålsrisotto med chèvre – veckans Meat Free Monday-recept

Blomkålsrisotto med chèvre

Låt grönsaker utgöra basen i det du äter och prova vår blomkålsrisotto med chèvre! En supergod och smakrik variant av den lyxiga klassikern med matlagningsgrädde gjord på havre för att även passa dig som är mjölkallergiker.

Blomkålsrisotto med chèvre

Ingredienser (4 portioner):

– 1 blomkålshuvud

– 4 schalottenlökar

– 2 dl grovt riven parmesan

– 2 dl vitt vin

– 250 gram champinjoner

– 2 vitlöksklyftor

– 2.5 dl vatten

– 2.5 dl iMat från Oatly (alternativt annan matlagningsgrädde gjord på havre)

– 1 grönsaksbuljongtärning eller fond

– getost

– olivolja

– salt och peppar

Gör så här:

1. Hacka champinjonerna och fräs dem i olivolja tills de får lite yta.

2. Koka upp buljongen och ställ sedan åt sidan.

3. Finhacka lök och vitlök, lägg ner i stekpannan och låt även de få en yta.

4. Riv sedan blomkålen grovt med ett rivjärn och tillsätt i pannan.

5. Häll i hälften av vinet + hälften av vätskan och låt allt puttra ihop utan lock tills vätskan börjar torka in. Tillsätt då resten av vätskan och låt koka tills blomkålsriset blivit mjukt och vätskan nästan är borta.

6. Ta bort från plattan och rör ner parmesan.

7. Toppa med getost, färska örter smulade rotfruktschips – en garanterad succé!

Bon appétit!

Veckans Meat Free Monday-recept är en återkommande artikel varje vecka. Starta veckan vegetariskt med oss!

Behöver du hjälp att hitta rätt bland olika gym, tips på häsloinriktare restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – missa inte vår hälsoguide!

 

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.  

Text: Martina Norling och Anna Lissjanis

 

Skriv ut recept
Blomkålsrisotto med chèvre
Blomkålsrisotto med chèvre
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 400-499
Portioner
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 400-499
Portioner
Blomkålsrisotto med chèvre
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras