Vitaminrik smoothie

Dagens frukost:
Ingredienser:
Topping: musli, kiwi & råa kakao bitar
Extra vitaminer?

Idag började jag dagen med en riktig superstart! Jag blandade ihop en smoothieskål med ingredienserna ovan. Det blev gott, men se upp med att ha i för mycket kelppulver, det har verkligen en stark smak! Först hade jag i för mycket, och det smakade pyton, men då kompenserade jag med mer frusen mango och agave sirap.


Behovet av vitaminer är individuellt, men någonting vi kvinnor har gemensamt är att under månadens gång kan det vara bra med en extra boost av järn. Visst kan man ta kosttillskott för att fylla upp sitt föråd av järn i kroppen, men man ska inte glömma bort att naturen har väldigt mycket att bjuda på den också!


I min smoothie hade jag en msk kelppulver. Kelp kommer från torkat sjögräs och har en hög andel järn men även andra mineraler, vitaminer och antioxidanter. Bla. bidrar kelp till en bra kvalitet på hår, hud och naglar genom att innehålla en hög andel magnesium och kalcium. Jag hade även mango och kiwi i smoothien, dessa bidrar med god smak, vitamin C och självfallet andra hälsofrämjande egenskaper.

PUSS & KRAM
No Comments Yet
Sporthälsa bbb