Rawfoodtårta med hallon och kakao

Häsosamt, bra fetter, vitamin- och antioxidant rikt

En perfekt veganskakan att mixa ihop kvällen innan man får finbesök. Jag följde ett recept från köket.se, men behövde improvisera och byta några ingredienser eftersom dom inte fanns hemma den sena timmen som jag startade mixern. Om ni skulle vilja se originalreceptet så kan ni hitta det här.

Botten

4 dadlar, urkärnade
1 msk kokosolja
2 dl riven kokos
1 dl kakao
1 krm havssalt

Fyllning

3,5 dl valnötter
5 msk kokosolja
1 citron, saft
1 tsk vaniljpulver
2 msk agavesirap
1 dl vatten
1 krm havssalt
2 dl hallon, färska eller frysta som tinat

Garnering

färska hallon

Gör följande
  1. Botten
    Blötlägg dadlarna i vatten i cirka 2 timmar. Häll av vattnet.
  2. Täck en form med plastfolie.
  3. Smält kokosoljan så att den blir flytande (den ska inte bli varm). Mixa dadlar, kokosolja, kokos, kakao och salt tills det blir en degig konsistens.
  4. Tryck ut degen i formen så att bottnen är täckt. Ställ i kylen och låt vila en stund.
  5. Fyllning
    Blötlägg nötterna i vatten i cirka 2 timmar. Häll av vattnet.
  6. Smält kokosoljan så att den blir flytande (den ska inte bli varm). Lägg alla ingredienser utom hallonen i en matberedare och mixa tills det blir en fin kräm.
  7. Häll 0,75 av fyllningen i formen och sprid ut över bottnen.
  8. Mixa resten med bären och bred ut på det första lagret fyllning.
  9. Låt kakan stå i frysen över natten, täckt med plastfolie. Ta ut den cirka 30 minuter före servering och dekorera med hallon.
No Comments Yet
bbb