Proteingröt

Vanlig havregrynsgröt + topping

Jag älskar smaken av havregrynsgröt och dessutom är havregrynsgröt riktigt bra på olika sätt. Det är mättande, billigt. Innehåller långsammakolhydrater, frigör endorfiner, har låg kcal nivå och sist men inte minst kan man variera gröt på en miljard olika sätt.

Så här gör jag min vanliga gröt:

1,5 dl vatten

1 dl ekologiska havregryn

Värm upp rör om, enklare än så blir det inte. Sedan toppar jag den med olika saker tex.

Äppelmos och kanel.

Jordgubbssylt, müsli och kokos

Torkade bär och nötter

Rispuffar

Lingonsylt

Äppel/päronskivor

Färska jordgubba, hallon eller blåbär

Med äggvita/ägg

Något som gör gröten otroligt saftig och mummsig är att röra i en äggvita eller ett helt ägg under uppvärmningen. Dessutom ger det havregrynsgröten en liten naturlig protein boost

Med proteinpulver

Ibland tröttnar jag på att dricka proteinshakes och då tycker jag att det är väldigt gott att byta ut shaken mot en liten skål gröt.

2 dl vatten

1 dl ekologiska havregryn

0,5 dl valfritt proteinpulver

Igår provade jag att blanda mitt nya proteinpulver Onewhey, Strawberry and White Chocolate, i gröten och WOW! Det var supergott! Om ni har Onewhey’s pulver hemma så måste ni prova att blanda i en liten skopa. Jag toppade med en klick salmbärssylt från Gotland och lite musli, det smakade som en onyttig efterrätt!

Med nötter eller russin

Ibland blandar jag ned en näve nötter, pumpakärnor eller russin som får sjuda med vattnet och grynen. Det ger gröten lite mer konsistens och smak.

Hur gör ni ordning er gröt? Har ni några gröttips? PUSS & KRAM

No Comments Yet
Sporthälsa bbb