avokadomousse

Ingredienser 

2 avokado
4 dadlar
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Gör så här:

Blötlägg dadlarna någon timme innan moussen ska serveras. Kärna ur dadlar, avbokado och kör samtliga ingredienser i en mixer. Beroende på avokadon storlek och hårdhet kan du eventuellt tillsätta lite mer sötma och vatten för att få en bra konsistens och sötma.

Servera gärna med frukt, bär och eventuellt en klick grädde.

Se rester som en resurs istället för en last!

En perfekt efterrätt/mellanmål som mättar och är en balans mellan sött och mäktig chokladsmak.

Man kan även låta kreativiteten sprudla och ta vad man har hemma. Eventuellt en avokado som håller på att passera bäst-före-dagen, möjligen några halvt bortglömda dadlar i kylen eller en prickig banan. Små rester i kylskåpet kan alltid kombineras till något nytt, fräscht och kreativt.

Puss och kram 

No Comments Yet

Comments are closed

bbb