crossiantresa

Hej hopp!
Fikakulturen i Frankrike är verkligen något extra. Några olika caféer och restauranger har jag och F provat under dessa dagar. Först och främst kan vi konstatera att mycket är upp och ner och bak och fram i detta land. På bagerier serveras inte bara bröd ock bakverk men även öl. Skylten cafe innebär inte den form av café som vi är van vid, utan syftar snarare på restaurang. Det verkar som att bröd är basen för överlevnad här och det dricker man självfallet vin till.

I denna djungel av menyer på franska och fransmän som inte kan ett ord engelska har vi trots allt lyckats hitta några favoriter. Crossiant aux amandes är en croissant med mandelflarn, florsocker och fylld med ett tunt lager vaniljkräm. Pajer! Små matpajer finns på nästan varje mindre café, och jag har äskat varenda en som vi beställt. Sist men inte minst har vi druckit Pikon öl (obs osäker på stavningen) det är en oerhört fruktig och god öl som är en av Frankrikes specialiteter.

Idag regnar det, och vi kommer nog försöka vara inomhus ganska mycket. Eventuellt ska vi besöka Lovern, och om inte kön är för lång kan vi även få en skymt av Mona-Lisa.

Ha en fin onsdag, PUSS & KRAM

No Comments Yet

Comments are closed

Sporthälsa bbb