Naken

Embrace who you are

Jag är allergisk mot socker! Eller ja.. Jag är känslig mot för mycket socker, fett och salt. Om jag äter mycket socker får jag utslag på kroppen, om jag äter mycket fett/salt får jag blåsor på tungan. Självklart är det svårt att veta vad olika rektioner beror på, men min självdiagnos är grundad på erfarenhet och det mönster som uppstår då jag äter för mycket fel.

Cocktaileffekten (blandningen) kan absolut vara en av bovarna i dramat till varför saker sker med kroppen, hormoner, kost, tillfälligheter, ect. Men om vi tar en närmare titt på påsken som ett exempel. Under föregående vecka åt jag ungefär som vanligt, med undantag från mitt förhöjda intag av fett och socker. Med ett påskägg i varje hörn, och smarriga tårtor, kakor och glass till efterrätt efter flera måltider så är det inte konstigt att det slank in mycket förbjudet i kakhålet.

Några dagar efter att jag började mitt godis ätande fick jag ”jättefina” röda märken på armarna/ bröstet. Som sagt är det svårt att vara helt säker på om det är just på grund av sockret i kombination av e-ämnen och färgämnen som ger upphov till dessa märken, men jag är ganska övertygad. Nu kommer jag ta det lugnt på godisfronten ett tag, och jag kan slå vad om att märkena kommer försvinna som magi.

Vilka skavanker man än kan ha på kroppen så är det viktigt att trotts detta uppskatta och tycka om den.

PUSS & KRAM

No Comments Yet
  1. Oj får du det av socker 😬 om du tar lite med?
    När jag undvek störta delen av sockret och försökte gå ner i vikt hade jag bär i ugnen strödde över kokos och rev över lite vit choklad. Serverade med grädde

  2. Vad modigt av dig att lägga ut den bilden, man duger perfekt även om man har fina skavanker lite här och var. Ha en fin dag, kram!

bbb