Gråta ögonen ur sig & ta sig i kragen

Fredag!

Godmorgon!

Jag sitter nu i soffan och har precis ätit upp min frukost. Tyvärr blev den superäcklig.. Haha jag försöker alltid variera min havregrynsgröt med olika smakkombinationer och topping, idag skulle jag ha i lite gurkmeja och massor av blåbär. Jag råkade tappa halva burken gurkmeja i kastrullen, och trots att gurkmeja inte har en så stark smak så dominerade den min gröt denna morgon. Gröten blev grön, smakade pyton och jag orkade inte ens tvinga i mig hela portionen.. Ärligt talat brukar jag alltid sluka mina stora frukostar så det kändes konstigt!

Ledsen i hela kroppen

De senaste två dagarna har jag varit väldigt ledsen på grund av olika händelser samt har inte mina hormoner varit på topp, men mer om det senare. Detta har dragit ned hela min energi, kreativitet och dragkraft. I vanliga fall snurrar jag runt som en tok och fixar det ena efter det andra, vilket gör dagar då man saknar produktiviteten känns det som att jag är superlat trots att jag ”bara” gör det som krävs. För att hitta något positivt ur det hela var det skönt att ta sig tid till att ladda ur. Jag gråter inte ofta, sist tror jag att det var för ett och ett halvt år sedan, men hur som helst fick jag en känsla av lättnad efteråt. Bara för att man inte gråter kan man lätt tänka att man är okänslig och tom, vilket inte alls behöver vara sanningen, men hur som haver var det skönt att få det ur systemet och verkligen ta sig tid till att se det positiva man har i ens liv.

Sparka sig i baken

Ofta när jag känner mig nere så fastnar jag i allt. Om jag inte har någon speciell tid att passa, men fortfarande massor att göra så ligger jag i soffan för länge, kollar på tv för länge och bara ser berget av saker som ska göras. För att göra det bästa av situationen brukar jag:

1. Byta om. På helger eller självstudiedagar kan man ibland såsa runt i pyjamas för länge. Trots att det är mysigt så anpassas iallfall min drivkraft därefter. Jag kan inte hämta energi ur en outfit som som förknippas med sömn, om ni förstår vad jag menar.

2. Ta bort störelsemoment. Störelsemoment kan vara olika för alla men för mig kan det ex. vara telefonen eller ett stökigt hem. Jag brukar ofta sitta vid köksbordet och plugga. Om det finns disk att ta itu med kan det störa mig något enormt. Detta gör att jag istället sitter och slösurfar eller liknande. Bäst för mig är då att städa undan disken, sedan direkt fortsätta med det jag behöver göra.

3. Acceptans. Ibland är man inte på topp, men det är okej! Ta en kopp kaffe/te och gör det bästa av situationen. Varje steg framåt är ett steg i rätt riktning hur litet det än må vara.

Puss & kram!
No Comments Yet
  1. Hej finis! Just nu har jag en tävling på min instagram @sannajjohnsson där jag tävlar ut 12 veckors online PT med unikt anpassat kost- och träningsschema. Vore jättekul om du ville delta.
    Ha det bäst! 😃

bbb