En tränande identitet + stärk din identitet

Har alla flera identiteter?

När, var, hur kan man identifiera sig som en aktiv person? När kan man känna sig trygg i sin identitet?

Stå emot grupptryck

Självklart finns det fördelar och nackdelar med att kategorisera sig själv som en viss typ av person. Är man en kreativ-, lat-, fitness-, eller någon annan sorts person? Sanningen är såklart att man är flera olika sorters identiteter, och just den unika blandningen som du har utgör just dig! Jag anser mig själv ha en träningsidentitet, och det finns många människor som önskar att vissa delar av deras identiteter är starkare än vad dom anser att dom är i dagsläget.

Om man känner sig trygg i sin träningsidentitet så kommer man lättare kunna ta sig tillbaka från längre pauser av tex. sjukdom. Man kan även lättare göra hälsosamma val och stå emot grupptryck! Det blir också lättare att tillåta sig ta avbrott från fitnesshetsen eftersom man vet att man lätt kan hitta tillbaka till den rätta vägen igen, trots ex. en chokladkaka.

Hur stärker man sin identitet?

1. Gör en rutin. Även om det handlar om två-fyra träningspass per vecka så kommer en rutin hjälpa att man saknar träningen.

2. Hand i hand med att skapa en rutin kan man bygga upp sug genom betingning. Att alltid ha på sig träningskläder som man gillar, trots om man bara tex. ska utföra ett enkelt yogapass hemma, gör att man förknippar träning och vissa kläder med varann. Jag associerar mina träningskläder med styrka och därav kommer jag in i en annan mentalitet då jag byter om. Även om jag var trött innan kan detta försvinna när jag börjar göra mig iordning för att gå till gymmet.

3. Gör uppoffringar. Vad är det man brukar säga.. om man sitter på två stolar så faller man lätt ned mellan dem. Självfallet måste man få bryta sina fitnessrutiner för att leva livet, vara vaken sent, äta tårta etc, men man måste även prioritera sin identitet.

4. Samla inspiration och ha förebilder! Lyssna på podcasts, se på youtube och läs tidningar. Dels för att lära sig mer om hälsa och träning m.m., men också för att skaffa fler perspektiv, och höra andra personers historier om den resa som dom har gått och som du vill gå.

bbb