Be your own sunshine

Mitt humör styrs så pass mycket av vädret att det inte ens är roligt.

Solen skiner nu medan jag sitter och äter min frukost vilket jag blir så oerhört glad av, men igår däremot vräkte regnet ned. Jag tycker att det är irriterad eftersom jag vet att om solen skulle ha delat med sig av sina strålar igår så hade jag flugit upp ur soffan och sen mer eller mindre moonwalkat ut genom dörren innan jag ens hade hunnit säga ordet latmask. Visst ska man ha lata dagar hemma ibland, men jag hatar att inte naturligt få samma energi och driv som jag skulle ha fått om solen hade varit framme. Man har ju egentligen samma potential att uträtta saker även fast det är lite sämre väder.

Tillslut måste man bara bestämma sig och sätta ned foten för sig själv. Vilket var exakt vad jag gjorde igår! En tendens som tillhör mina dåliga vanor är att de gånger som jag känner mig seg, så kör jag en rassia på köksskåpen hemma och det kan bli en näve nötter här, några russin där och X antal smörgåsar innan hjärnpolisen kommer ikapp mig. Igår lyckades jag hålla mig i skinnet. Jag packade ned två riskakor, ett äpple och en vattenflaska fylld med saft i träningsväskan. Därefter gick jag direkt och snörde på mig skorna innan jag gick nästan hela vägen till gymmet.

Det är de små belöningarna som får en att fortsätta att kämpa. Bara en sådan liten lyxig sak som att få saft i vattenflaskan kan vara nog motiverande för att få min lata bakdel ut genom ytterdörren.

Hitta era egna små motivationsknep, då kan inte dåligt väder hålla er tillbaka! PUSS & KRAM

No Comments Yet
  1. Solen påverkar oss mer än vad vi tror. Var på begravning igår och då var det regn, kanske perfekt väder, men ändå tråkigt😩 Nä, nu vill jag också ha lite sol👊💓

bbb