Liggande benlyft

En av mina favorit övningar för magmusklerna är liggande benlyft. Detta beror inte bara på att övningen är enkel att utföra, utan den är även tung och svettig vilket gör att man inte behöver göra samma övning 1000 gånger för att trötta ut musklerna. Man kan dessutom göra övningen i princip var som helst! Hemma eller på gymmet, det spelar ingen roll vart du är eftersom du endast behöver en bänk eller något annat mjukt underlag för att kunna utföra lyften.

Att tänka på:

Håll dig fast i bänken med armarna i huvudhöjd. Börja med att höja upp benen till lodrätt läge och bromsa sakta ned dom till horisontellt läge med hjälp av mag- och höftmusklerna. Skjut sedan upp benen och knuffa upp rumpan en bit ovan bänken innan du åter bromsar benen ned till horisontellt läge igen. Försök att ha kontakt mellan bänken och svanken i ryggen genom hela övningen, förutom när du knuffar upp rumpan såklart.

Pressa magmusklerna
Inga kommentarer
  1. ja förstår dig så har jag faktist också tänkte men efter att ha varit hos killen så blev det att göra en sån lista men jag ska ända ta med det lilla disk stället 😃