Hur mycket får man egentligen fika!?

F har semester och jag är också ledig, vi ska spendera den här tiden till att flytta ur lägenheten och städa… Men det är ju så mycket härligare att gå långa promenader i solskenet och stanna på olika caféer för att ta en kort fika.

Hela den här hetsen med cheat days är något som jag inte förstår mig på. Hur bra kan det egentligen vara för kroppen att äta minimalt i flera dagar bara för att sedan chocka den med fem kilo socker och fett!? Självklart tycker jag att det är en helt annan sak att öka intaget av nyttig mat, men sötsakerna kommer inte tillföra någonting bra till kroppen.

Hur ska man då göra med sötsakerna? Jag tycker att det som funkar bäst för mig är att kompromissa. Jag sparar hellre sockret till speciella tillfällen, men även då försöker jag att inte äta hiskeliga mängder.

Då jag bryter mot min diet och har en så kallad cheat day äter jag främst mycket mycket mer mat så att min kropp får mycket näring och energi att jobba med. Och sötsakerna, ja dom försöker jag äta lite då och då i små mängder istället för att samla ihop allt till en stor hög.

Jag är en livsnjutare och därav vill jag kunna gå på caféer och liknande. Detta innebär inte att jag varje gång måste ta en efterrätt. Ibland kan det räcka med att ta en svalkande dryck och sitta och njuta med sitt sällskap i solen.

bbb