Den vita döden – Socker!

That Sugar Film 

Jag läser till Nutritionist och det jag tror att jag och mina klasskamrater har gemensamt är att vi vill att man ska äta bra för att kunna må bra på både in och utsidan. Självklart kan man göra det på olika sätt och det finns mycket att diskutera och lära sig av varandra. Men hur som helst blev jag rekommenderad en dokumentär som visade sig vara oerhört bra och inspirerande.

That Sugar Film handlar om en man som i flera år hat levt helt utan socker och sedan får man se hur han och hans organ mår när han äter socker under en månad. Det värsta är att han äter inte godis, glass och annat som klassas som onyttigt utan han äter vanliga saker som anses vara nyttiga.

En vanlig frukost bestod av flingor, smaksatyoghurt och juice men det visade sig innehålla upp emot 20 teskedar socker. Efter bara 12 dagarna kunde han se resultat, han hade gått upp i vikt även fast han åt samma mängder av den ”nyttiga” maten och tränade som vanligt, dessutom hade han humörsvängningar och mindre energi.

Jag tycker att det är skrämmande hur mycket dolt socker det finns i alla livsmedel! För att inte tala om hur mycket socker som barn får i sig. Eftersom jag inte har barn är det nog inte helt rätt av mig att yttra mig, men jag kan verkligen inte förstå hur föräldrar kan ge sina barn en hel godispåse, chipspåse eller liknande. Visst man ska nog inte förbjuda socker helt och hållet men det är mängderna som måste kontrolleras.

Håll ditt kostintag till saker som du kan förstå och uttala så tror jag att kroppen kommer tacka dig! Jag äter inte ofta godis och nu förtiden har jag nästan aldrig exem, blåsor i munnen eller utslag, tack vara naturliga råvaror! 

bbb