Blodsocker fall i mataffären

Att vara inne på ett stort köpcentrum och handla mat när man är hungrig är en konst i sig!
Imorse klev jag upp 05:30 och åt frukost innan jag begav mig till jobbet. Med endast en liten kvarg som mellanmål kan man säga att jag var väldigt hungrig när jag slutade kl 12. Men innan jag fick äta lunch hemma så behövde det handlas.

Som tur är känner jag mig var jag väl orienterad bland mathyllorna och behöver inte vela så mycket. Dessutom var jag förberedd med en färdig inköpslista! Men även jag kan stöta på besvär då blodsockret faller. Sista punkten på listan var tandkräm, självklart går jag runt, runt och misstänker att personalen har gömt all tandkräm innan jag vänder mig om och finner alla tuberna. Då kommer vi till den riktigt svåra biten, valet. Vissa är bra för det ena och vissa är bra för det andra, eller är det samma smörja i alla!? Jag spenderade säkert en kvart med den ena efter den andra tuben i handen, innan jag kunde bestämma mig.

Det svåraste med att fatta ett beslut då man handlar är de gånger då det egentligen inte spelar någon roll, eller då man inte har någon egentlig uppfattning och måste gå på vad förpackningarna visar.

Mina tips i dessa lägen är:
Handla inte hungrig. (Om du inte absolut måste!)
– Ha en inköpslista, och håll dig till den.
– När du börjar närma dig kassan blir du plötsligt blind, godiset, chokladen och allt det andra finns inte!

No Comments Yet

Comments are closed

bbb