Vad jag saknar från semestern

Vi har bara varit hemma i Sverige i ett och ett halvt dygn efter vår semester i Thailand och Malaysia men det är redan vissa saker som jag saknar därifrån.

Det finns vissa saker som jag inte saknar, som de farliga djuren på Borneo och den hektiska pulsen i Bangkok. Men det mesta som vi var med om under våra 2 1/2 veckor i Thailand och Malaysia är sådant som jag i efterhand saknar.

Den plats som jag saknar mest är Nexus på Borneo. Hotellanläggningen med sin 6 km långa strand var som paradiset och det var underbart att få spendera nästan en vecka där.

Något som jag saknar grymt mycket är de morgonpromenader som jag kunde ta på sandstranden varje morgon. Både på Koh Chang i Thailand och på Nexus på Borneo gick jag mina promenader på de underbara stränderna som vi bodde precis intill.

Bilderna kommer från vår sista morgon på Nexus, Borneo. Då gick jag min morgonpromenad riktigt tidigt på morgonen eftersom vi skulle flyga till Bangkok redan på förmiddagen. Jag promenerade mellan klockan 6 och 7 medan solen gick upp och spridde sina strålar över den folktomma stranden. Det var en väldigt vacker upplevelse! Frågan är om man kan börja sin dag på ett bättre sätt? Månen sken fortfarande i strandhorisonten när jag började min promenad, det låg ett vackert sken över havet och färgerna på himlen och vattnet ändrade sig i takt med att solen steg upp över bergen och palmerna på andra sidan stranden.Något som jag också saknar är möjligheten att kunna träna ett styrketräningspass ute på stranden under palmernas skugga. Det var så skönt att ta en paus i badandet, solandet och läsandet på stranden för att trötta ut sig fysiskt och få sin träningslust tillfredsställd. Jag hade inte varit så motiverad till att gå in i ett gym inomhus för att köra ett träningspass. Inte när det är 30 grader och strålande solsken. Men att istället göra det på stranden var perfekt för mig!

Jag lyckades åstadkomma riktigt bra träning med endast ett gummiband och min egen kroppsvikt som hjälpmedel. Både på stranden i Koh Chang och på Borneo var jag effektiv med mina träningspass och körde dem relativt ofta. Jag tränade igenom alla stora muskelgrupper och körde även lite jogging längs med havet.

Det finns helt enkelt inga ursäkter för att inte träna! Man kan göra det i sett sett vart som helst. Nästa vecka när jag kliver in på gymmet kommer jag definitivt sakna möjligheten att förlägga
träningspasset på stranden.

Något som jag också saknar är den goda thailänska maten. Visst, man kan laga thaimat hemma eller köpa thaimat i Sverige också. Men det smakar aldrig lika gott som det gör i Thailand.

Det jag framför allt saknar är de goda curryrätterna som man kan beställa i så gott som varenda restaurang i Thailand. Det är så gott med en kryddstark röd curry gryta med kyckling, grönsaker och kokosmjölk!

No Comments Yet

Comments are closed

bbb