Promenader – bra för både kropp och knopp

Det var skönt både för kroppen och knoppen att ta en morgonpromenad i morse. Jag gick ensam i våra kvarter under en timme. Peo var kvar hemma, och det var ganska bra för jag hade så mycket att tänka på.

Mina tankar under morgonpromenaden gick främst till min mormor, som dog igår kväll. Jag saknar min mormor, men är tacksam till att hon har varit med så pass länge och att jag har fått ha henne som min mormor. En bättre mormor kan man inte tänka sig! Hon blev 93 år och blev sjuk under sina sista månader, så att hon skulle dö snart var väntat. Ändå så känns det så jobbigt när det händer till slut. Man kan aldrig förbereda sig inför något sådant.

Att promenera och röra på sig är uppenbarligen inte bara bra för kroppen. Det är underbar terapi för knoppen också! Den friska höstluften och det faktum att jag rörde på mig gjorde gott. Jag tänkte på mormor och på hur tacksam jag är att just hon har varit min mormor. Nu hoppas jag att hon har det bra uppe i himlen med morfar! Jag grät en skvätt under promenaden. Men det var bara skönt.

Nu efteråt har jag klarare tankar och det känns bättre. Min bästa medicin mot det mesta är motion och att röra på sig. Det kan jag varmt rekommendera.

No Comments Yet

Comments are closed

Sporthälsa bbb