Morgonpromenad i ett regnigt Åre

Igår kväll kom vi fram till Åre efter att ha kört bil i ungefär 8 timmar. Klockan var nästan 21 när vi kom fram till vår andelslägenhet i Åre Björnen. Vi packade upp och myste i soffan resten av kvällen och njöt av den underbara utsikten som vi har från vårt vardagsrumsfönster.

Imorse vaknade vi till en genommulen himmel och regn som droppade ner fråm himlen. Men vi hade redan planerat att vi skulle ta en morgonpromenad så det var bara att klä på sig.

Jag satte på mig min regnjacka och sedan begav vi oss ut.

Området som vi bor i ligger i ett bergsområde och vart man än går så sluttar det antingen uppför eller nedför. Det är bra träning för rumpa, lår och vader att gå i uppförsbackar så vi fick ett bra träningspass imorse.

En av de många backarna som vi gick i.

Man får uppleva många vackra miljöer när man är i Åre. Ju högre upp vi kom på vår promenad desto längre såg vi och desto vackrare utsikt hade vi.

En porlande fjällbäck.

Det här huset är vårt favorithus. Det ligger inte speciellt långt ifrån oss.

Åresjön syns långt där nere.

Vackra fjällbjörkar

Det är så fint med alla hus som har gräs på taken. Vi såg en man imorse som stod på sitt hustak och slog gräs med lie. Det såg kul ut!

Nu är vi nästan uppe på toppen av berget och har en underbar utsikt att njuta av!

Det var som sagt väldigt dimmigt och molnigt idag. (Det är det fortfarande och det känns som att det kommer regna i stort sett hela dagen idag… Härligt att få inleda semestern med ösregn och dis!)

Efter en promenad på 70 minuter var vi tillbaka vid vårt hus, som tyvärr inte har gräs på taket…

Vi var riktigt hungriga när vi kom tillbaka från promenaden. Jag åt en god frukost: smörgås med keso, kalkon, avocado, tomat och gurka och lättfil med äpple, melon och kanel. Till det rött te.

Vi satte på bastun och bastade efter frukosten för att få tillbaka värmen i våra kroppar efter att ha varit ute i 10 grader och regn. Det var skönt!

No Comments Yet

Comments are closed

bbb