Lillsved5

Välkommen till Lillsved – den ledande folkhögskolan inom hälsa och ledarskap!

Drömmer du om att vara en positiv förebild, och hjälpa människor till en bättre livskvalitet? Isåfall är Lillsved Folkhögskola något för dig.

Utbildningar

 • CSN-berättigad
 • Deltid
 • Distans
 • Heltid
På en udde i Värmdö ligger Lillsveds Folkhögskola. Här omges du av vatten, skogsdungar och öppna marker. Samtidigt ligger Stockholm med sina många möjligheter bara ett stenkast bort.

Lillsved – hälsoutbildningar i ständig utveckling

Här har det utbildats ledare sedan 1937. Under senare år har människor även fått möjlighet att prova livsstilsförändringar för att förbättra sin hälsa och nå en bättre livskvalitet. Det breda utbudet av kurser och utbildningar strävar alltid efter att följa idrottens och hälsans ständiga utveckling. För flexibilitetens skull erbjuds utbildningar både på distans och på plats.

På Lillsved väljer de flesta att bo på internatet, vilket är en upplevelse som ger minnen för livet. På skolan arbetar mycket duktiga och erfarna lärare. Utbildningarna till hälsocoach och personlig tränare ger möjlighet till både svensk och utländsk licens. Något som gör att man efter utbildningen blir väldigt eftertraktad på arbetsmarknaden.

Förutom den fantastiska naturen med löpspår och badmöjligheter, har skolan även två egna idrottshallar, en spegelsal, en spinningsal och ett gym.

”Något som verkligen sticker ut är vår PT-utbildning” säger Christina Hjelmar, rektor på Lillsved. ”Den är bland de längsta i Sverige, en bredd utbildning som även innehåller praktik och klientarbete, vilket gör att man får en bred kunskap inför arbetslivet”

Några exempel på Lillsveds omtyckta utbildningar:

 • Entreprenörskap – hälsa och hållbar utveckling
  Här utvecklar du ditt personliga entreprenörskap. Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med hälsa, hållbar utveckling och välbefinnande.
 • Hälsocoach
  Den här utbildningen riktar sig till gym- och träningsbranschen. Du får ett holistiskt synsätt för att kunna arbeta med hela människan, tillsammans med både praktiska och teoretiska verktyg som gör dig attraktiv på marknaden.
 • Hälsoinspiratör (distans)
  Den här utbildningen vänder sig till dig som på ett inspirerande och kompetent sätt vill vägleda träning och friskvård i företag och organisationer. Eller kanske vill du utveckla dig och din träning i syfte att inspirera andra, och lyfta friskvården till en ny dimension på din arbetsplats.
 • Allmän kurs
  Den allmänna kursen söker du om du vill ha ett alternativ till andra skolformer, behöver komplettera tidigare studier och vill ordna allmän behörighet för högskola, universitet eller arbetsliv.

Studietiden på Lillsved ger dig äventyr, kunskap och öppnar upp många möjligheter i ditt framtida arbetsliv. Läs mer om Lillsved och deras utbildningar här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras