mat_ingredienser

Utbildning till Kost- och Näringsterapeut

I den 2-åriga utbildningen till kost- och näringsterapeut hos Nordiskt Näringscenter får du lära dig teoretiskt och praktiskt hur man ser på kosten och dess läkande egenskaper. Detta inom olika kosttraditioner, som makrobiotik, raw food, levande föda och blodgruppskost – både till helheten och detaljerna.

I den 2-åriga utbildningen till kost- och näringsterapeut hos Nordiskt Näringscenter får du lära dig teoretiskt och praktiskt hur man ser på kosten och dess läkande egenskaper. Detta inom olika kosttraditioner, som makrobiotik, raw food, levande föda och blodgruppskost – både till helheten och detaljerna.

Mer information om utbildningen, hur du kan jobba och hur du anmäler dig hittar du här.

Beskriving

När du utbildar dig till kostrådgivare hos Nordiskt Näringscenter, får du såväl ett helhetsperspektiv som ett detaljperspektiv på näring. Helheten handlar om att förstå maten vi äter. En kost- och näringsterapeut vet vilken mat som passar för olika personer, men också hur man komponerar en måltid som är näringsmässigt balanserad. Vad man bör undvika och hur man anpassar kosten till olika individers behov, är också sådant du får lära dig.

En stor del av utbildningen går att läsa på distans. På 7 av 27 delkurser behöver du vara närvarande, övriga kan du läsa hemifrån. Eftersom utbildningen till kost- och näringsterapeut sker på veckosluten kan man arbeta samtidigt som man går på skolan.

Så vad är en kost- och näringsterapeut? En kost- och näringsterapeut är en person som har studerat näringsfysiologi, klinisk nutrition och hälsosam matlagning i både praktik och teori. Inom klinisk nutrition använder man individuella rekommendationer inom kosthållning samt individuellt anpassat tillskott av vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika och andra kosttillskott för att förbättra hälsan och höja livskvaliteten. Man vill främja hälsan genom att ge näringsämnen som kan förbättra biokemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner.

En näringsterapeut kan ta fram ett behandlingsprogram för att fylla på näringsdepåer och optimera varje persons genetiska potential. Arbetet som kost- och näringsterapeut innebär ofta att man är lite av en detektiv när man ska hitta vad det är som orsakar en klients hälsoproblem. Till sin hjälp har man personens berättelse, analysmetoder man kan göra på sin mottagning samt resultat från laboratorietester. Därefter försöker man tillsammans med klienten hitta en lösning på personens problem. Vid återbesök utvärderar man resultatet och kommer fram till hur man ska gå vidare. Man kan även arbeta med grupper och ge allmänna kostråd, alternativt hålla studiecirklar om sunda matvanor. En del närings- och kostterapeuter arbetar i hälsokostaffärer där de hjälper kunderna att göra väl underbyggda val.

Mer information om utbildningen, hur du kan jobba och hur du anmäler dig hittar du här.

Bekvämligheter

– Går att läsa på distans.

– Ger dig ett helhetsperspektiv som ett detaljperspektiv på näring.

Priser

Kostnader för utbildningen till Kost- och Näringsterapi 2017-2019

A. Betalning per termin

Anmälningsavgift: 2000 kr

Termin 1: 13 300 kr

Termin 2: 15 390 kr

Sommarkurser: 11 780 kr

Termin 3: 12 825 kr

Termin 4: 15 390 kr

Totalkostnad: 70 685 kr

Terminsfakturorna ska betalas innan den första kursen respektive termin.

B. Betalning per kurs

Anmälningsavgift: 2 000 kr

Termin 1: 5 x 2 700 + 500 kr = 14 000 kr

Termin 2: 6 x 2 700 kr = 16 200 kr

Sommarkurser: 2 x 2 700 kr + 3 200 + 3 800 = 12 400 kr

Termin 3: 5 x 2 700 kr = 13 500 kr

Termin 4: 6 x 2 700 kr = 16 200 kr

Totalkostnad: 74 300 kr

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras