Dalarna4

Tränarutbildning i perfekt miljö – välkommen till Högskolan Dalarna

Drömmer du om en tränarutbildning som ger dig arbete som tränare eller ledare? För att bli framgångsrik krävs passion, engagemang och kvalificerad kunskap. Det får du genom Tränarprogrammet på Högskolan Dalarna.

Utbildningar

  • CSN-berättigad
  • Heltid

Det är svårt att hitta en bättre plats att läsa en tränarutbildning på än Högskolan Dalarna. Precis utanför ligger Lugnet, ett av landets största idrottsanläggningar med möjlighet att utöva ett stort antal idrotter. Runt hörnet ligger även Lugnets naturreservat med möjlighet till både friluftsaktiviteter och rekreation.

Är du intresserad av träning, hälsa och tränarskap? Då är Tränarprogrammet något för dig. Här får du en unik möjlighet att efter dina studier kunna arbeta med hälsa, idrott och fysisk aktivitet på olika nivåer i samhället.

Denna tränarutbildning innefattar tre kunskapsområden: Tränarskap, rörelsevetarskap och träningsvetenskap. Detta ger dig förutsättningarna att planera, genomföra och utvärdera fysisk aktivitet på olika nivåer. På det andra året finns även möjlighet att med valbara kurser fördjupa sig mot antingen hälso- eller tävlingsinriktad träning.

Ett exempel är Näringslära. Här kommer du efter avslutad kurs bland annat kunna redogöra för människans energi- och näringsbehov, analysera förebyggande åtgärder mot övervikt,  samt ge kostrekommendationer till människor med olika behov.

Oslagbar idrottsmiljö

Campus Lugnet i Falun är en idrottsmiljö i världsklass. Här bedrivs utbildningen, samtidigt som du kan träna både vinter- och sommaridrott, individuellt eller i lag.
På plats finns även Högskolan Dalarnas Idrottslaboratorium LIVI, med toppmodern utrustning  där du bland annat får jobba med rörelseanalyser och tester av snabbhet, styrka och uthållighet.

Tränarutbildning

Möjligheter efter denna tränarutbildning

Arbetsmöjligheterna inom idrott och hälsa har expanderat under senare år, både i Sverige och utomlands. Idag har många stillasittande jobb, vilket leder till ökad efterfrågan på välutbildade tränare för att öka den fysiska aktiviteten hos befolkningen.

Under utbildningen läser du både kurser och genomför verksamhetsförlagda projekt med integrerad teori och praktik. Detta möjliggörs genom ett nära samarbete med olika organisationer inom idrottsrörelsen, landsting, kommuner och friskvårdsbranschen. Något som hjälper dig i övergången från studentlivet till arbetslivet.

När du har avslutat utbildningen kan du arbeta som tränare, ledare eller konsult inom företag, förbund och föreningar. Andra möjligheter är tränare på gymnasier med idrottsinriktning, friskvårdsanläggningar, inom idrottsrörelsen, eller varför inte starta eget?

Tränarutbildning

“Falun är en idrottsstad, och med tanke på omgivningen med möjlighet till backhoppning, skridskor, skidspår och alla tänkbara sommarsporter, tillsammans med det moderna idrottslabbet, är Högskolan Dalarna den perfekta skolan att utbilda sig till tränare.” 

/Anders Hurtig

Följ drömmen och gå en tränarutbildning i bästa tänkbara miljö. För mer information om Högskolan Dalarna och Tränarprogrammet – läs mer här. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras