tacobar1
tacobar3
tacobar2

Taco Bar – Sveriges första Tex-Mex kedja

Taco Bar är Sveriges första Tex-Mex kedja. Som Taco Bar-gäst får du en speciell smakupplevelse och ett trevligt bemötande i en välkänd karakteristisk miljö.

Restauranger

  • Alkohol
  • Frukost
  • Lunch
  • Middag
  • Take away
  • Vegetariskt

Paris hit och Rom dit. För oss är den lilla gränsstaden El Paso den moderna matlagningens epicentrum. Taco Bars idé är att erbjuda snabbt serverad Tex-Mex mat under varumärket Taco Bar i restauranger som i huvudsak drivs i franchiseform. Varumärket omfattar tre hörnstenar: meny, bemötande och atmosfär. På så sätt känner våra gäster alltid igen sig när de besöker en Taco Bar.

Menyn består av cirka 10 huvudalternativ som alla härstammar från det mexikanska köket. Där samlas klassiker såsom tacos, nachos, burritos och enchiladas med nya favoriter som vår uppskattade Texas Chili. Alla rätter tillagas efter egna recept med våra unika kryddblandningar och såser.

Om du inte provat på Taco Bars egna guacamole har du verkligen missat något. Avokadon som används växer på särskilda ställen och plockas på bestämda tider på året. Allt för att guacamolen ska bli helt perfekt. På utvalda restauranger finner du också våra BBQ Ribs och Fajitas samt servering av öl, vin och drinkar.

Beskriving

Vi svenskar älskar tacos så mycket att vi äter mest tacos i Europa. Kärleken till bra råvaror och god tex mex har Taco Bar till en succé. Taco Bar har nominerats till Sveriges bästa företag av svenska folket. 

Idén till Taco Bar föddes för snart 30 år sedan på Hawaii på det tidiga 1980-talet, där Peter, en av grundarna, åt sin första taco. På Hawaii mötte han också sin blivande fru Judy, född och uppvuxen i Los Angeles och väl insatt i Tex-Mex köket. 

Väl hemma i Sverige tog planerna fart. Vännerna Peter, Judy och Håkan provlagade maträtter, produkter testades, ritningar togs fram och lägen undersöktes. Den 5 mars 1983 slog den första restaurangen upp portarna i Kungshallen vid Hötorget. Gästerna strömmade till och snart öppnades nästa restaurang på Slöjdgatan, sedan nästa på Kungsgatan osv.

De senaste åren så har Taco Bar genomgått en del förändringar med bl a en ny logotype, en bredare meny med nya spännande smaker, ny inredning och öl o vin rättigheter. Men recepten på Hotsåsen eller på Nacho De Luxen och Mex Mixen är och för blir densamma som 1983.

Bekvämligheter

Taco Bar har runt 30-talet restauranger i hela Sverige. Du känner alltid igenom dig när du besöker Taco Bar. Taco Bar är ett lätt sätt att umgås på.

Priser

Se prislista under respektive restaurang här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras