Farnaherrgard

Pausa vardagen – unna dig ett besök på Färna Herrgård

I den idylliska Bergslagsskogen hittar du Färna Herrgård och Spa. Hit kommer du för att njuta av lugnet, den storslagna naturen, den välkomnande atmosfären och den fantastiska maten.

Den anrika Färna Herrgård byggdes redan år 1776 och rustades upp till sitt nuvarande utseende 1857. Mycket av det gamla och vackra har bevarats, men herrgården har även moderniserats med tiden. Nu finns här reception, bar och en fantastisk vinterträdgård med en avslappnande lounge att bara vara i.

Här är det nämligen menat att du ska tillåta dig själv att bara vara. Släpp alla måsten, stäng av mobilen och glöm jobbstressen. Ta istället en lugn och uppfriskande promenad runt Lillsjön och njut av den vackra Bergslagsnaturen.

Avslappning och upplevelser för alla smaker

Runt Herrgården finns även flera utflyktsmål som är värda ett besök för olika typer av intressen. På närliggande Norrsjön kan du – beroende på vilken säsong du åker hit – välja att åka längdskidor eller paddla kanot. För den shoppingsugne ligger i stora stallet Färna Herrgårdsbod. Här kan du hitta lokala hantverk blandat med trendig inredning, designkläder, leksaker och kläder.

Efter en dag med nya upplevelser och minnen kan du låna badrock och tofflor, sjunka ner i en varm källa under bar himmel, simma i poolen, värma dig med en bastu eller kanske njuta av en skön behandling? Gillar du att träna finns även, inhyst i de gamla källarvalven från 1600-talet, ett modernt gym. På Färna Spa finns helt enkelt något för alla.

En magisk middag

På Färna är naturliga råvaror grunden till all matlagning. Allt kommer från närliggande bönder, bergslagens skogar och den egna köksträdgården. Den fantastiska menyn samspelar med goda viner från noggrant utvalda vinproducenter – allt för att gästerna ska få en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.

De vackra rummen där du får en riktigt god sömn ligger i kringliggande flyglar. I Åkstallet, Kuskflygeln, Brukskontoret, Dammhuset, Norra & Södra flygeln ligger hotellrummen, alla med bekvämt gångavstånd till herrgården & Färna Spa.

Ta en paus och ta hand om dig, inifrån och ut. Läs mer om Färna Herrgård och boka ditt besök här. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras