Stensund

Stensund – folkhögskola vid havet

Vid havet utanför Trosa i Stockholms södra skärgård ligger Stensund Folkhögskola. Här utvecklas du som människa och yrkesperson inom en rad olika områden med möjlighet att antingen bo på internatet eller pendla till skolan.

Beskriving

Har man planer på att arbeta som hälsocoach, båtbyggare eller behandlingspedagog är Stensunds ett säkert kort. Dessutom har man möjlighet att studera förberedande utbildning inom beteendevetenskap och polisyrket. Hälsocoachutbildningen ger möjlighet att till tre olika branschrelaterade certifieringar.

Den exklusiva mixen av utbildningar ger unika möten mellan nyfikna och levnadsglada studiekamrater. Stensund har som devis att fungera som ”ett växthus för människor”, att tillsammans i sitt lärande växa både som individ och i sin kommande yrkesroll.

Skolan är vida känd för sitt arbete mot droger och är helt alkohol- och drogfri. Uno Vesterlund är lärare på skolan och startade hälsocoachkursen redan 1993. Han var också en av initiativtagarna till Branschrådet för hälsa och berättar vad det är som gör Stensund så unik som skola:

– Stensund ligger i en otroligt fin miljö ute på en udde i skärgården. Vi människor är programmerade att vara mycket utomhus och därför har vi mer friluftsliv än andra skolor. Erfarenheten av att bo på internat är både givande och ett minne för livet för de flesta av våra elever.

– Vår hälsocoachutbildning är väldigt omfattande och innefattar förutom grundkunskaper en fördjupning i beteendevetenskap, kommunikation och manuell terapi. Vi anser att en bra hälsocoach ska kunna kommunicera med människor på ett kompetent sätt. Många utbildningar idag är korta kurser och där det saknas mycket kunskap som vi tillhandahåller under ett helt läsår, säger Uno Vesterlund.

Bekvämligheter

Stensund Folkhögskola erbjuder en rad utbildningar för dig som vill studera i en vacker miljö.

Priser

Se hemsidan för mer information.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras