Picture-3-1
4_3

Qigong Upplands-Bro – Träning för den moderna människan

Qigong Upplands-Bro är en ideell och mycket ambitiös organisation som funnits sedan 2010 och erbjuder både kurser, gruppträning och sommarretreat. Organisationen samarbetar nära med Yuan Tze, mästaren som har skapat Yuan Gong. Avsikten med träningsformen är att skänka människan metoder för att skapa lugn och harmoni i dagens stressade tillvaro.

Beskriving

Qigong är en träningsform för hela människan, fysiskt och mentalt, med kinesiskt ursprung. Yuan Gong är skapad av mästaren Yuan Tze och träningsformen är utvecklad med avsikten att skänka människan metoder för att skapa lugn och harmoni i dagens stressade tillvaro. Qigong Upplands-Bro har sex lärare som examinerats av Yuan Tze och som hela tiden uppdaterar sina kunskaper.

– Vi arrangerar kurser och träningar i Stockholm med omnejd men har även besökt mindre orter i Sverige för att hålla kurser. De flesta lärarna har mer än tio års erfarenhet av träning av Qigong, säger Arne Nordgren, ansvarig Qigonglärare för Qigong Upplands-Bro.

Yuan Gong ingår i ett större sammanhang, Ren Xue – kunskap om hur vi kan leva ett bra liv i harmoni med oss själva och naturen. 

– Många träningsformer ger förslitning och skador vid träning. En bra Qigongform som Yuan Gong ger inga skador. Den gör kroppen mjuk, flexibel, stärker svaga kroppsdelar och fysiska skador reduceras eller försvinner. Vi får energi, i stället för att förbruka den. Vår motståndskraft mot sjukdomar ökar. Vi klarar vardagens stress bättre. Ökad koncentrationsförmåga, Och, inte minst den är rolig och intressant att träna. 

 

Populär sommarretreat med Yuan Tze

Höjdpunkten på året är Upplands-Bros sommarkurs med Yuan Tze. Varje år sedan 2012 har Yuan Tze kommit på besökt i juni – juli för att hålla en retreat med föreläsningar och Yuan Gong träning. 

 

– I år besöker han oss 27 juni – 7 juli. Vi bor och tränar i en härligt genuin slottsmiljö mellan Uppsala och Enköping; Wiks slott. Det ligger i ett naturskönt område vid kanten av Mälaren. Hela omgivningen andas lugn och stillhet. Inkvartering sker i enkel och dubbelrum. Under rasterna finns gott om tid för egna strövtåg i den generösa naturen med ekskog, äppellund, fårhage och mycket annat. Retreaten besöks årligen av cirka 80 deltagare varav ett trettiotal kommer från utlandet.

Yuan Gong består av ett antal metoder, enkla och avancerade, som kompletterar varandra väl. Nedan kan du se klipp från de olika metoderna.

Tian Yuan och Di Yuan ger oss mera livskraft – Qi i vår kropp samt gör oss lugna och harmoniska. Se metoden här.

Ren Yuan sätter fart på cirkulationen i kroppen på ett för hälsan bra sätt samt stärker kroppen fysiskt. Se metoden här.

Xia Yuan får våra organ att fungera bättre. De drabbas ofta av negativa förändringar när cirkulationen inte fungerar bra. Se metoden här.

Zhong Yuan och Sang Yuan är en avancerad träningsform som förhöjer medvetandet, förbättrar hälsan på en djup nivå, ökar förståelsen för livet och utvecklandet av speciella förmågor.

Bekvämligheter

Qigong Upplands-Bro erbjuder både kurser, gruppträning, sommarretreat samt utbildning av lärare i Ren Xue och Yuan Gong. Samtliga lärare och instruktörer har flera års erfarenhet och är utbildade direkt av Yuan Tze. Organisationen samarbetar nära med Yuan Tze, mästaren som har skapat Yuan Gong.

Priser

Gruppträning i Stockholm:

Axelsons, Gästrikegatan 10 nb. Centralt Stockholm. Tisdagar 17.30 – 20.00. Deltagande helt gratis.

Kungsängen, Kulturhuset bredvid pendeltågsstationen. Måndagar 17.30 – 20.00. Kostnad 400 kr/år. 

Spånga Friskvård, Stormbyvägen 6, onsdagar 18.30 – 20.00. Kostnad 595 kr/halvår.

Information om kurserna uppdateras kontinuerligt på hemsidan.

Kontakt: [email protected]

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras