Solig-strand
Husets-framsida
Grupp
solnedgång-1
Bocker

LCHF Nolaskogs – kursgård om kost och hälsa

Kursgården LCHF Nolaskogs ligger vid Moälvens strand i Själevad 7 km söder om Örnsköldsvik. Här erbjuds långhelgskurser från torsdag till söndag en gång i månaden för dig som vill öka din kunskap inom LCHF.

Gym

  • Kostrådgivning

Beskriving

Hos LCHF Nolaskogs varvas teori och praktik. Dr Annika Dahlqvist föreläser tillsammans med kursgårdsföreståndaren Lena Olovsson. Föreläsningarna handlar bland annat om den helt ovetenskapliga tesen som har spridit sig över hela världen att mättat fett orsakar hjärt- och kärlsjukdom.

– Det har visat sig vara helt fel. Modern forskning visar istället att det är socker, mjöl och omega 6-rika vegetabiliska oljor som orsakar välfärdssjukdomarna. LCHF är en genomtänkt kost som ger god hälsa och välmående baserad på vetenskap, evolution och holistisk hälsa. Kombination av träning och LCHF är ett effektivt sätt att förbättra hälsa och välmående. En intressant trend är att många typer av idrottare nu börjar med LCHF för att förbättra sin prestation, kroppssammansättning och för att förbättra återhämtningen, säger kursgårdsföreståndaren Lena Olovsson och fortsätter:

– Kostomställningen tar 2-6 veckor för att prestera lika bra som innan. Att inte längre kolhydratladda gör att blodsockret sjunker till normala nivåer och att det skadligt höga insulinet också normaliseras. Det innebär i sin tur att fettförbränningen kommer igång. Man får tillgång till outsinliga energidepåer i kroppsfettet. Magen mår bättre, återhämtningen blir bättre och prestationen blir bättre.

Förutom föreläsningar får du lära dig att handla och laga mat enligt LCHF. Lunch- och middagsmenyerna görs gemensamt och även inköpen. Maten lagas sedan av tre deltagare per måltid.

– Att laga mat tillsammans är väldigt uppskattat och att få prova på att laga LCHF-mat är för många nytt och intressant. Det finns ett rikt bibliotek med kokböcker men också övrig litteratur om LCHF, hälsa och träning, avslutar Lena Olovsson.

Bekvämligheter

LCHF Nolaskogs startade år 2015 vistelseveckor för de som ville bli av med sitt sötsug och komma igång med LCHF. Under 2016 finns nu vistelseveckor i anslutning till alla långhelgskurser. Man kan använda sig av strikt LCHF, periodisk fasta och/eller några dagars helfasta för att effektivt nå sina mål. Kursgården kan ta emot högst åtta deltagare. Inkvartering sker i två trebäddsrum och ett dubbelrum.

Priser

Se hemsida för mer information.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras